Economia

Desconvocada la vaga dels serveis de terra de l'aeroport de Girona

Treballadors i direcció arriben a un acord després d'una primera aturada aquest matí que ha ocasionat retards a dos vols

L'empresa accepta avançar diners als treballadors afectats per un ERO de reducció de jornada que no han rebut la prestació per un error burocràtic

Els treballadors i la direcció de Lesma Handling, l'empresa que presta els serveis de terra a Ryanair a l'aeroport de Girona, han arribat aquest dissabte a un acord in extremis que ha permès desconvocar la vaga parcial indefinida que la plantilla havia iniciat aquest mateix matí.

58 treballadors de Lesma Handling estan afectats per un expedient de regulació d'ocupació (ERO) de reducció de jornada, però una quarantena d'afectats no percep la prestació per desocupació que li correspon per un error burocràtic de l'empresa.

Per aquest motiu, el comitè d'empresa havia convocat una vaga per exigir a la direcció que garanteixi als 40 treballadors en aquesta situació una quantitat econòmica equivalent a la prestació d'atur fins que se solucionin els esmentats problemes. Els treballadors tornarien els diners avançats per l'empresa quan finalment els arribés la prestació.

Finalment, després de l'aturada parcial d'aquest matí, la direcció ha acceptat avançar els diners.

“S'ha tancat el conflicte, l'empresa ha decidit que avançarà els diners fins que el problema es resolgui”, ha comentat a l'ACN el portaveu de la federació de Transports d'UGT, Joan Muntada.

El sindicalista ha explicat que l'acord assolit entre les dues parts només és una “solució transitòria” però serveix per desencallar el conflicte actual.

Els treballadors tenien previst tirar endavant a partir d'aquest dissabte una vaga parcial indefinida amb aturades entre dos quarts de cinc i dos quarts de nou del matí i de la una a les vuit de la tarda.

La vaga ha estat seguida per tots els 58 treballadors, el 100% de la plantilla que l'empresa manté a Vilobí d'Onyar, i ha causat retards de més d'una hora en un dels dos vols que sortien aquest matí de l'aeroport gironí, que volava amb destinació a Eindhoven (Holanda). El vol de Girona a Londres-Stansted de dos quarts de vuit del matí també s'ha enlairat amb mitja hora de retard. Fonts d'AENA han precisat que la demora d'aquest vol estava relacionada amb les condicions meteorològiques, però des del comitè d'empresa han assegurat que els dos vols havien sortit amb retard a causa de la vaga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia