Economia

Multes a la banca segons el nombre de pisos buits

La Generalitat aplicarà una taxa als bancs que tinguin pisos buits, de manera que penalitzarà molt més les entitats que en tinguin molts que les que en tinguin pocs, segons va anunciar ahir el secretari d'Habitatge, Carles Sala. En declaracions a Catalunya Ràdio, Sala va indicar que l'impost que aplicarà el govern als bancs amb pisos buits serà exponencial; és a dir, que penalitzarà molt més les entitats que proporcionalment en tinguin més.

Carles Sala va avançar que “l'impost anirà en funció del nombre de metres quadrats i del nombre total d'habitatges que aquella entitat financera tingui. Tal com va assegurar, no es tracta d'un impost pensat amb afany recaptatori, sinó que el seu objectiu és estimular que la banca cedeixi per a lloguer social els pisos buits, i per aconseguir-ho també hi haurà bonificacions.

El nou gravamen encara s'està estudiant, però el secretari d'Habitatge ha avançat que el seu import “pot ser el que surti de duplicar l'import de l'IBI actual”. Al seu parer, la Generalitat ja ha aconseguit que Catalunya Caixa els cedeixi 400 habitatges per a lloguer social, i creu que aviat tancaran acords semblants amb Bankia i la Sareb. Per aquest any, el govern necessita l'entrada d'un miler de pisos per a lloguer social en 70 municipis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia