Economia

TURISME

Set càmpings gironins, entre els millors d'Europa

Els establiments han rebut el premi Best Camping 2014, que atorguen dues associacions europees d'automobilistes

Set càmpings de la Costa Brava han estat distingits amb el premi Best Camping 2014 que atorga l'associació d'automobilistes ADAC, la més gran d'Alemanya, i l'holandesa ANWB. El reconeixement quedarà reflectit en la guia de viatges que edita l'ADAC –i que és un referent molt important per als campistes alemanys i holandesos– en la qual els establiments gironins apareixeran qualificats amb cinc estrelles, que és la màxima puntuació. Els càmpings gironins distingits han estat: Les Medes, de l'Estartit; Cypsela Resort, de Pals; Mas Sant Josep, de Santa Cristina d'Aro; La Ballena Alegre, L'Àmfora i Las Dunas, de Sant Pere Pescador, i El Delfín Verde, de Torroella de Montgrí. De la resta de Catalunya n'han premiat cinc, i de la resta de l'Estat espanyol, tres.

Els premis es van lliurar ahir a la CMT de Stuttgart (Alemanya), la fira especialitzada en càmpings més important del continent. Girona ha estat la regió convidada en l'edició d'aquest any, a la qual està previst que hi passin al voltant de 200.000 visitants.

Una oportunitat

Els jurats dels Best Camping solen avaluar més de 5.500 càmpings d'arreu d'Europa. Les puntuacions s'atorguen basant-se en els aspectes positius i negatius de cada establiment. Entre els aspectes que examinen hi ha, per exemple, la bellesa i qualitat de l'entorn, el confort de les instal·lacions i l'atenció que es presta al client. El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, va manifestar la seva satisfacció pels guardons i va remarcar que es tracta d'un reconeixement “essencial” per atraure més turistes alemanys a la Costa Brava.

Un sector que factura 175 milions a l'any

Els càmpings gironins van tenir el 2013 més de 7,5 milions de pernoctacions, tot i que la majoria tanquen a l'hivern. L'any 2012 el sector va facturar 149 milions d'euros en allotjaments i 26, en serveis. Es calcula que va generar un impacte econòmic, fora dels càmpings, de 206 milions. Girona és l'única demarcació de l'Estat que disposa de més places de càmping que d'hotel.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia