Economia

Mas-Colell assegura que el finançament en recerca es mantindrà

El conseller encoratja a consolidar l'èxit en la captació de fons europeus

Clausura la Jornada Connect-EU, que ha batut un rècord de participació amb més de mil assistents

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat que el finançament en recerca es mantindrà i no dependrà de l'èxit que obtingui Catalunya en la captació de fons europeus. Mas-Colell ha fet aquestes declaracions aquest dijous, durant la cloenda de la Jornada Connect-EU, que ha batut un rècord de participació amb més de mil assistents, un 60% eren investigadors i la resta eren empresaris. El conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Tarradellas, ha anunciat que la xarxa de trenta-quatre Centres de Promoció de Negocis que la Generalitat té arreu del món incorporarà aquest any recursos dedicats específicament “a la recerca i a la transferència de tecnologia”.

Tarradellas ha explicat que, en una primera fase, la Generalitat destinarà recursos per a la innovació a les oficines d'ACCIO a Nova York, Santiago de Xile, Hong Kong i Berlín. També s'establirà una antena tecnològica de l'agència a Israel. I, en una segona fase, s'ampliaran les tasques a les oficines d'ACCIO a Silicon Valley, Londres, París, Moscou, Seül i Singapur.

De la seva banda, el director general de Recerca, Josep Maria Martorell , ha destacat que la internacionalització està completament assumida per part de les institucions de recerca i que és el moment perquè el govern avanci en “l'impuls d'una política d'aliances bilaterals amb territoris singulars”.

Martorell ha posat com a exemple d'aquesta estratègia el cas d'Israel, un país “no molt proper però amb un nivell de ciència similar o superior al nostre”, així com amb “una expertesa clara en la transformació d'aquest coneixement en teixit econòmic”. Martorell també ha avançat que de cara a aquest 2014 es treballa per establir acords similars als subscrits amb Israel amb l'Estat nord-americà de Califòrnia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia