Economia

Polítics, empresaris i amics destaquen la seva empenta i vàlua humana

Ajuntament i Generalitat remarquen el paper de Guitart en el sector turístic

“Ha portat la malaltia com la seva vida: amb gran discreció”, diu Pilarín Bayés

“És una pèrdua irreparable; era la persona que més hi entenia, en turisme de la Costa Brava”, afirmava ahir Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Costa Brava. El sector turístic va destacar el paper que Climent Guitart ha tingut en el desenvolupament d'aquest àmbit. “Fins als seus últims dies de la seva vida, va defensar Lloret de Mar, amb l'objectiu de canviar la imatge que es tenia i es té de la ciutat”, va destacar Antoni Escudero, president de la Federació d'Hostaleria de Girona. En l'àmbit local, el president del gremi, Enric Dotras, també va posar èmfasi en el treball i la manera de fer de l'empresari: “Fer-ho amb ell era una cosa, fer-ho sense ell és molt més difícil.”

Marian Muro, directora general de Turisme de la Generalitat, es va mostrar ahir “consternada”: “Perdo un professional, però també un amic.” El govern de Lloret de Mar també va expressar les condolences. L'alcalde, Romà Codina, va destacar el “compromís” de Guitart amb l'hostaleria i amb la ciutat. I Jordi Orobitg, tinent d'alcalde de Turisme, va qualificar l'hoteler de “referent” en el sector per la seva innovació: “Va ser capaç de donar resposta a tota la demanda de clients: des dels més modestos fins al turisme de luxe.”

La il·lustradora Pilarín Bayés, amiga de la família, va parlar del vessant humà de l'hoteler, destacant-ne la seva bondat: “Ha portat la malaltia com la seva vida, amb gran discreció i amb ganes de fer agradable la vida de la gent”, va afirmar.

Va desenvolupar un model de negoci al voltant de l'hostaleria molt important; va apostar clarament per Lloret
Marian Muro
Directora general de Turisme
És una gran pèrdua; era molt treballador i un empresari compromès amb l'hostaleria i amb Lloret de Mar
Romà Codina
Alcalde de Lloret de Mar

Des del dolor en la mort de Climent Guitart

En Climent va morir la nit de dimecres a dijous, després de lluitar durant molts mesos contra una malaltia que, finalment, ha pogut més que ell. És en aquest moment amarg, que vull manifestar públicament dos dels sentiments que més presents se'm fan avui: el dolor i l'agraïment.

El dolor per la pèrdua d'un marit i un pare exemplar. Un home bo, que em va ensenyar a mantenir una actitud positiva davant la vida i les seves circumstàncies, dificultats i adversitats. Ara, amb el seu traspàs, ens posa a prova a tots. Durant la seva llarga malaltia, i ben conscient de la seva gravetat, mai no va defallir. I no només això, sinó que ens animava, als més pròxims, a mantenir l'ànim alt.

No puc deixar de dir que en Climent ha estat un empresari íntegre i un aglutinador de voluntats. Una persona que sabia encomanar la seva energia als que envoltava, en les múltiples iniciatives que liderava a favor del turisme i de Lloret de Mar.

En nom de tota la família, vull agrair-vos les mostres de condol i de suport que hem rebut en aquests moments difícils. Permeteu-me que, amb aquestes línies, us abraci a tots per donar-vos-en les gràcies.

Tots el trobarem molt a faltar.

Climent, estimat, que tinguis un bon cel.

Cristina Cabañas, Cristina, Francesc i Albert Guitart Cabañas

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia