Economia

El deute públic espanyol marca rècord al superar el 94% del PIB

El deute del conjunt de les administracions públiques arriba als 961.555 milions d'euros a finals del 2013

Les dades del Banc d'Espanya indiquen que és la xifra més elevada de la sèrie històrica que arrenca el 1994

El deute del conjunt de les administracions públiques va arribar al 94% del PIB el 2013 després de sumar 961.555 milions d'euros l'últim mes de l'any, la xifra més elevada de la sèrie històrica que arrenca el 1994, segons dades del Banc d'Espanya. Aquest càlcul s'ha fet amb un PIB de 1.022.496 milions d'euros, tenint en compte l'evolució econòmica dels últims quatre trimestres, segons les estimacions de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que són les que pren el Banc d'Espanya.

Amb les noves previsions del govern espanyol, recollides als Pressupostos de l'Estat per al 2014, el deute públic hauria acabat l'any lleugerament per sota de l'objectiu per al 2013, situat al 94,2%, i encara lluny del 98,9% que preveu l'executiu de Mariano Rajoy per a aquest exercici.

El desembre, el deute públic va tornar a pujar després de dos mesos consecutius de descensos. En concret, va augmentar en 9.541 milions d'euros l'últim mes de l'any i es va situar prop del bilió d'euros. En taxa interanual, el deute públic va experimentar fins al desembre un increment del 8,69% respecte dels 12 mesos del 2012, quan l'endeutament de les administracions públiques va arribar als 884.664 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia