Economia

L'elit dels càmpings

Vuit càmpings de les comarques gironines, entre els millors d'Europa

Els reconeixements els han atorgat a partir de les valoracions que han fet usuaris alemanys i holandesos

El jurat del Best Camping 2014
ha avaluat més de 5.500 càmpings

El sector del càmping gironí ha estat reconegut com un dels millors d'Europa. I això ha estat possible gràcies a l'esforç que els empresaris fan any rere any, invertint en les instal·lacions i oferint al client els millors serveis i total dedicació, però també gràcies al fet que totes aquestes instal·lacions estan situades en entorns privilegiats.

I si el sector en general està ben valorat, hi ha vuit càmpings en concret que aquest any han estat reconeguts pels usuaris alemanys i holandesos com l'elit dels càmpings a tot Europa. “Els càmpings cinc estrelles”, com assenyala el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra. Set d'aquests càmpings –Les Medes, Cypsela, Mas Sant Josep, La Ballena Alegre, Las Dunas, L'Àmfora i el Delfín Verde– han estat premiats amb el Best Camping 2014, un guardó que atorguen cada any l'associació automobilística alemanya ADAC i l'holandesa ANWB, amb més de vint-i-quatre milions d'usuaris. Es tracta d'un dels màxims reconeixements que aquesta mena d'establiments turístics poden rebre. Pel que fa al càmping Aquarius, de Sant Pere Pescador, va rebre divendres l'únic premi de l'Estat espanyol del DCC (Deutscher Camping-Club), el principal club de caravanistes alemany.

Tots aquests reconeixements es concedeixen a partir de les valoracions que en fan els usuaris dels càmpings. El del DCC es basa en una enquesta que els socis emplenen i trameten voluntàriament al club, i només es donen quatre premis a quatre països. En els de l'ADAC i l'ANWB, en canvi, les inspeccions es fan in situ i a través d'un jurat o un representant dels clubs que avalua al llarg de l'any més de 5.500 càmpings europeus, als quals posen una nota en funció dels punts forts i els punts febles que presentin. Les inspeccions es fan sempre per sorpresa i inclouen una entrevista als campistes. Fins i tot hi ha el que s'anomena “client fantasma”, que és un jurat que passa uns dies d'incògnit al càmping per provar de primera mà les instal·lacions, el tracte i l'oferta que s'hi ofereix. Tot puntua.

El Best Camping 2014 ha estat concedit a 139 càmpings de tot Europa, dotze dels quals són de Catalunya i només tres de l'Estat espanyol. Gràcies a la distinció, aquests càmpings passen a formar part de la guia que edita l'ADAC i que és gairebé un manual de viatge per als campistes alemanys i holandesos.

Tant Gotanegra com el director del Patronat de Turisme Costa Brava, Ramon Ramos, valoren positivament els reconeixements d'uns establiments “amb una qualitat molt alta”. Aquests “parcs temàtics de vacances”, com els anomena Gotanegra, s'adapten any rere any “a les necessitats del consumidor” per “estar a l'altura dels competidors”. “Són instal·lacions de vacances, les millors defensores del territori, i generen molts llocs de treball”, diuen.

Tenen una qualitat alta, bungalous de cine i una restauració de primera
Ramon Ramos
DIRECTOR DEL PATRONAT de TURISME COSTA BRAVA GIRONA
Ens hem convertit en parcs de vacances i l'esforç del sector és espectacular
Miquel Gotanegra
President de l'Associació de Càmpings de Girona
Mas Sant Josep, de Santa Cristina d'Aro

L'Aquarius, premiat pels caravanistes alemanys

El càmping Aquarius, de Sant Pere Pescador, ha rebut el premi del DCC (Deutscher Camping-Club), el principal club de caravanistes alemany. Aquest guardó s'atorga des de l'any 1996 a un sol càmping seleccionat per país. Els premis es van entregar divendres en la Fira Internacional de Viatges i Turisme, Càmping i Caravàning d'Essen (Alemanya).

L'Aquarius és un càmping situat a primera línia de mar amb 450 parcel·les. El 75% dels clients són alemanys i el 25% restant està format principalment per holandesos, anglesos i “molt turista centreeuropeu”.

Aquest any ha dut a terme nombroses inversions, entre les quals destaca la instal·lació de plaques solars i les reformes al restaurant i a la recepció.

Estrenen un espai de ‘mobile homes' i bungalous

El càmping Mas Sant Josep ha elaborat un pla d'inversions fins al 2019 per continuar formant part dels millors. Les inversions d'aquest any han consistit a crear un espai nou de mobile homes i bungalous. “Hem comprat 20 mobile homes, que tenen una superfície de 40 metres quadrats, amb tres habitacions, dos banys i terrassa”, va explicar el director de les instal·lacions, Juan José Reina, que assegura que les noves instal·lacions estan situades en un espai totalment nou, amb una zona poblada d'arbres i gespa, i amb els cotxes a prop, “però no al costat de l'allotjament”. El càmping disposa de 1.025 parcel·les, i 90 bungalous i mobile homes, i no és obert tot l'any –obre el 21 de març–. L'any passat, ja va rebre aquest premi i, segons Reina, l'única manera de ser competitius és fer inversions.

Les Medes, de l'Estartit

És el més petit de l'Estat amb el Best Camping 2014

No és la primera vegada que rep el premi, i el director, Josep M. Pla, explica que l'única manera de continuar sent un càmping considerat de cinc estrelles és donar al consumidor el que necessita. “Els alemanys i els holandesos valoren molt les instal·lacions”, assegura. Els lavabos, segons Pla, és l'element més valorat, però també puntuen molt les piscines, l'animació i la restauració. El càmping Les Medes, de l'Estartit, obre tot l'any. Entre les inversions que ha fet enguany destaca la renovació dels lavabos. També han canviat totes les rentadores que utilitzen els clients, han instal·lat un desfibril·lador i han engegat un servei que Pla anomena “de cortesia” i totalment gratuït, que consisteix a acompanyar els clients a l'estació del TGV si no tenen cap altre mitjà per traslladar-s'hi. Disposa de 170 parcel·les i 12 bungalous, a més de piscina coberta, sauna i solàrium.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia