Economia

Brussel·les avisa que és “un repte” rebaixar els impostos i complir “alhora” amb l'objectiu de dèficit

L'eurocomissari Olli Rehn ha doblat fins a l'1% la previsió de creixement de l'economia espanyola per aquest any

El comissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, ha avisat aquest dimarts que és “un repte” abaixar els impostos i aconseguir “alhora” complir amb els objectius de dèficit públic. Rehn ha assegurat que no volia comentar “específicament” el cas espanyol però que “en general, a Europa sovint és un repte reduir els impostos i aconseguir els objectius fiscals alhora”. En una roda de premsa des d'Estrasburg, on ha presentat les previsions econòmiques de la CE, Rehn ha destacat que l'economia espanyola creixerà un 1% aquest any, el doble respecte a les previsions de tardor. A més, ha destacat que l'atur “començarà a baixar, tot i que gradualment”, fins a situar-se al 24,6% l'any 2015.

L'eurocomissari Olli Rehn ha assegurat que “les reformes i els impostos” que pugui plantejar el govern espanyol en els propers mesos ja els valorarà “més en profunditat” la setmana vinent, quan està previst que la Comissió Europea presenti els seus informes sobre els estats de la UE que presenten “desequilibris macroeconòmics”.

“Sense comentar específicament en Espanya, sinó a nivell general a Europa, és sovint un repte reduir els impostos i aconseguir els objectius fiscals alhora”, ha assegurat Rehn en roda de premsa. Segons l'eurocomissari, en la primera fase de la crisi molts governs van optar per augmentar les taxes per reduir el dèficit, però això “debilita el creixement”.

“És més recomanable fer la consolidació fiscal amb retallades de la despesa que, si es decideixen bé, són millors per donar suport al creixement”, ha destacat Rehn davant dels periodistes.

Les dades d'Espanya

Olli Rehn ha assegurat que les dades de l'economia espanyola pels propers anys són més positives que anteriorment i indiquen que la recuperació econòmica “és ferma”. “Hem revisat a l'alça el creixement per aquest any fins a l'1%, el doble del què esperàvem a la tardor”, ha destacat. Segons Rehn, aquest increment es deu a l'augment de la confiança i la millora de les condicions de finançament derivades de la conclusió amb èxit del programa de rescat de la banca.

Pel que fa al mercat laboral, Rehn ha dit que espera que “la feina creixi aquest any” i l'atur “comenci a caure, tot i que gradualment”. Les previsions de la Comissió Europea indiquen que la taxa d'atur se situarà al 25,7% aquest any i baixarà només fins el 24,6% el vinent. Segons Rehn, la reforma laboral del 2013 “està començant a tenir un impacte en la situació laboral” a Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia