Economia

El rànquing de ‘Forbes' ratifica que el món té més persones riques que mai

Bill Gates recupera el títol de posseïdor de la fortuna més gran del planeta i relleva així el mexicà Carlos Slim

Isak Andic, de Mango, primer català en la classificació

Bill Gates ha recuperat aquest any el tron que el declara la persona amb la fortuna més gran del món. I, tot i la crisi econòmica, que encara es fa notar en milions de cases, el món té més rics que mai. Almenys això és el que es desprèn de l'última llista de les persones més riques del planeta, elaborada per la revista nord-americana Forbes i que publica cada any.

Segons Forbes, al món hi ha una xifra rècord de 1.645 persones multimilionàries, amb un total de 268 multimilionaris nous, dels quals 42 són dones, fet que incrementa el nombre de dones en el rànquing, amb un total de 172, un registre rècord.

A més, per poder entrar en aquesta llista de privilegiats, el filtre s'ha tornat més competitiu: si l'any passat calia tenir una fortuna d'almenys 16.100 milions d'euros per poder figurar en el rànquing de les vint persones més riques de la Terra, el 2014 el mínim demanat s'ha elevat als 21.700 milions.

Els Estats Units és el país que té més multimilionaris, amb un total de 492. El segueixen la Xina, amb 152, i Rússia, amb 111. De fet, un nord-americà, el creador de Microsoft, Bill Gates, és el que lidera el rànquing dels més rics. Una posició que recupera després de quatre anys i desbanca així el mexicà i magnat de les telecomunicacions Carlos Slim.

Gates torna a ser la persona més rica del món després d'afegir, durant el 2013, 6.300 milions d'euros a les seves arques; ara, doncs, acumula una fortuna de 53.200 milions. Slim el segueix amb 50.400 milions d'euros, mentre que l'amo d'Inditex, el gallec Amancio Ortega, es manté en el tercer lloc per segon any consecutiu, amb una fortuna de 44.800 milions.

Ortega és la persona de l'Estat espanyol més rica, i el segueix la seva filla Sandra Ortega Mera, i família, en el lloc 227 i amb una fortuna de 4.270 milions. L'amo de la marca de roba Mango, el català Isak Andic, és la tercera persona més rica de l'Estat espanyol i ocupa el 244è lloc, amb uns 3.990 milions.

Destaca també Mark Zuckerberg, el multimilionari que més ha vist créixer la seva fortuna, i que ha passat dels 10.640 milions d'euros registrats el 2013 als 19.950 milions actuals. El fundador de Facebook ocupa el 21è lloc del rànquing.

Per primera vegada, un africà se situa entre els 25 més rics del món: el nigerià Aliko Dangote.

LES XIFRES

1.645
multimilionaris
hi ha al planeta, cosa que estableix un nou rècord de persones riques, segons ‘Forbes'.
42
dones
de tot el món s'incorporen a la llista de les fortunes més grans elaborada per la revista nord-americana.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia