Economia

habitatge

Dos de cada deu agents immobiliaris, il·legals

Com a mínim dos de cada deu agents immobiliaris de Girona ciutat i la Costa Brava operen fora de la llei, sense estar inscrits en el registre, segons informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Coincidint que ara fa quatre anys que aquesta obligació va entrar en vigor, l'Associació Professional d'Experts Immobiliaris (Apei) reclama al govern que sancioni l'intrusisme amb multes exemplars. Segons estableix la normativa, les sancions per aquests casos poden anar des dels 3.000 fins als 10.000 euros. Des del sector asseguren que, avui dia, fins i tot es poden trobar “persones que van pel carrer venent finques amb un telèfon mòbil i una carpeta sota el braç”. Els mediadors immobiliaris també critiquen que, avui dia, el registre “no funciona”.

Figurar en el Registre d'Agents Immobiliaris de Catalunya és obligatori per poder exercir. A l'hora d'inscriure-s'hi, els professionals han d'acreditar diversos requisits.. El portaveu a Girona de l'Apei, Josep Maria Rus, diu que el registre “no està funcionant” perquè hi ha gent que es ven com a agent immobiliari quan, en realitat, no té facultat per ser-ho.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia