Economia

turisme

Lloret demana prudència a Margallo en les possibles restriccions als russos

L'Ajuntament ha enviat una carta al Ministeri d'Afers Estrangers en què trasllada la “inquietud” que han generat les paraules de García-Margallo en l'empresariat

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha enviat al Ministeri d'Afers Estrangers i a la secretaria d'estat de Turisme una carta signada per l'alcalde, Romà Codina, en què es demana “prudència” pel que fa a les possibles restriccions als visats russos per la crisi a Crimea. El ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, va dir fa uns dies que la UE estudia sancions “selectives contra determinades persones” a Rússia si no es rebaixa la tensió a Ucraïna. Una de les mesures que, segons Margallo, la UE tenia al pensament era “suspendre el diàleg sobre visats amb Rússia”.

L'Ajuntament de Lloret de Mar trasllada en la seva carta “la inquietud” que han generat en l'empresariat de la població les paraules de García-Margallo, per les possibles sancions, i considera que l'activitat turística de Rússia i Ucraïna no ha de quedar afectada. L'Ajuntament recorda el pes important que té un mercat com el rus en l'economia turística. El 2012 Rússia va ser el segon mercat en importància com a mercat emissor.

Tot i les seves declaracions prèvies, el mateix García-Margallo ja va admetre ahir que les sancions europees a Rússia en matèria de visats com a represàlia per la invasió de Crimea és una mesura que aniria malament a l'Estat espanyol, que rep 1,5 milions de visitants russos cada any.

LES XIFRES

108.000
turistes russos
van allotjar-se a Lloret de Mar durant l'any 2013 segons dades de l'INE.
1,5
milions
de visitants russos es calcula que viatgen cada any a l'Estat espanyol per fer turisme.

L'interès rus per la Costa Brava

Ja fa temps que a Lloret de Mar s'aposta per potenciar la vinguda de turistes russos, i en els últims anys empresaris d'aquest país han invertit a Lloret de Mar. Un d'aquests exemples és l'adquisició, en els últims tres anys, de cinc hotels a la població selvatana. Un informe sobre el mercat immobiliari a l'Estat espanyol posava de manifest també, recentment, l'interès de ciutadans russos i francesos per la compra d'habitatges a la Costa Brava, cosa que fa que, malgrat la caiguda dels preus, aquesta sigui una de les zones amb més dinamisme a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia