Economia

EMPRESA I OCUPACIÓ

Estratègia comuna per a cinc pobles de l'Empordà

La Bisbal, Forallac, Ullastret, Cruïlles i Corçà es marquen el full de ruta fins al 2020

El pla estratègic en l'àmbit del desenvolupament econòmic i l'ocupació ha posat d'acord cinc municipis al voltant de la Bisbal per establir un full de ruta fins al 2020 que els impliqui a tots i que serveixi per planificar el futur més pròxim. La iniciativa ha tingut el suport del Consell Comarcal i, a banda de l'Ajuntament del cap de comarca, s'hi han implicat els consistoris de Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Corçà i Ullastret.

El pla l'ha elaborat per encàrrec l'empresa Activa Prospects i ha tingut dues fases. En la primera s'han analitzat les característiques del mercat de treball, el teixit empresarial i l'estructura productiva, els recursos del territori i els aspectes municipals en la promoció de l'economia local. De la diagnosi se n'ha extret una anàlisi que ha portat a l'establiment de 30 accions.

Amb el pla d'acció es pretén augmentar col·lectivament la capacitat de tirar endavant projectes, millorar la situació dels col·lectius més vulnerables a l'atur i potenciar la sostenibilitat ambiental com a concepte vertebrador. L'estratègia busca maneres d'atreure i retenir el turista al territori al llarg de l'any, es marca com a necessitat disposar d'infraestructures viàries, de serveis i de telecomunicacions que facilitin l'activitat econòmica, i explora maneres per omplir d'activitat econòmica els polígons. Un element vital és el sector de l'artesania i, per això, es marquen línies per consolidar-lo en els diferents àmbits, i es vol dotar la Bisbal de capitalitat comercial i de serveis.

En aquest primer any, dos són els projectes que es tiraran endavant. L'un és el disseny del model de gestió de les polítiques de desenvolupament local i ocupació en el territori, amb el qual es pretén reforçar la cooperació entre les administracions locals del territori. L'altre és el consell d'iniciatives econòmiques de tot l'àmbit territorial, que vol ser un espai de reflexió i diàleg entre el sector públic i el sector privat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia