Economia

laboral

Multitudinari suport als treballadors de Nylstar

Un miler de persones es manifesten pels carrers de Blanes per rebutjar l'acomiadament de tretze operaris

Comitè i Ajuntament demanen a la direcció de l'empresa la pau social i que negociï

“SAFA, als any seixanta i setanta, era una referent en la lluita social a Blanes, a la comarca i a Catalunya. L'esperit de SAFA continua viu, la SAFA continua viva i la lluita, també.” Amb aquestes paraules, el president del comitè d'empresa de Nylstar, Antonio Jiménez, donava gairebé per finalitzat el seu parlament a la sala de plens del consistori blanenc, al costat de l'alcalde, Josep Marigó, representants dels partits polítics, sindicats i nombroses entitats socials del municipi. En el parlament va fer especial esment a la necessitat que l'empresa reaccioni, es repensi els acomiadaments dels tretze treballadors i que aquests siguin declarats nuls. Els treballadors reclamen que l'empresa negociï els canvis amb el comitè d'empresa, com sempre s'havia fet. “Les empreses no són rendibles abaixant salaris, sinó fent qualitat, productivitat i innovació. Això és el que volem”, es deia també en el manifest.

Amb la lectura del manifest, amb el suport de la gent que omplia la sala de plens i de tota la resta que s'havia quedat al carrer, just davant el consistori, es posava punt i final a la mobilització, que havia començat a les sis de la tarda just davant de la factoria. Les desenes de persones que abans de les sis ja esperaven en aquest indret es van anar multiplicant amb el pas de la manifestació pels carrers de la ciutat, fins arribar al miler de participants. Escortats per la policia local i els Mossos d'Esquadra, treballadors de Nylstar, ciutadans, representants polítics de tots els partits, tant a l'Ajuntament com no, i de nombroses entitats socials van mostrar pancartes i cridar consignes a favor dels treballadors acomiadats i en contra de les retallades.

La manifestació convocada ahir va ser la primera mobilització a conseqüència de l'acomiadament de tretze treballadors de Nylstar, poques setmanes després que el 75% de la plantilla, de 250 persones, hagués passat per un ERO temporal entre desembre i gener. L'empresa, a principis dels anys setanta, tenia 2.300 treballadors.

LES FRASES

El comitè sempre ha actuat de forma pactada i desitjo que per part de l'empresa s'actuï també com s'ha fet sempre
Josep Marigó
Aquest problema no és només de Nylstar, haurem de reaprendre a sortir al carrer, com ho van fer els nostres pares i avis
Comitè d'empresa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia