Economia

Montoro: “Quan es desborda la Constitució, apel·lar a l'acord és estèril”

El ministre d'Hisenda es felicita per l'ampli acord aconseguit a Euskadi per renovar el concert

Montoro remarca que el consens “no és possible buscar-lo a qualsevol preu”

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha afirmat aquest dijous en el ple del Congrés, en velada al·lusió al procés sobiranista, que no es pot buscar el consens a qualsevol preu i que “quan es desborda la Constitució, apel·lar a l'acord és estèril”.

Al presentar a la Cambra baixa l'acord de la renovació del concert econòmic amb el País Basc, s'ha mostrat satisfet pel consens aconseguit “amb forces polítiques molt dispars”: el PP, el PNB, el PSE i fins i tot Bildu.

Ho ha destacat “després d'haver perdut un dels polítics que la història recent d'Espanya i en el començament de la democràcia va entendre i va avalar la importància del consens per establir les bases de la Transició”, en referència a l'expresident Adolfo Suárez.

Al seu entendre, aquell consens ha portat la democràcia, la Constitució i l'Estat de les autonomies, i en l'actualitat aquesta entesa ha de regir les relacions entre el govern central i les comunitats. Però també ha avisat: “El consens no és possible buscar-lo a qualsevol preu, sinó que, com a la Transició, ha de ser expressió de l'aposta pel bé general, pel bé comú, amb sentit d'Estat i amb profund respecte a les lleis que regeixen el nostre comportament”.

“Quan s'actua des de la imposició des de les accions unilaterals, desbordant el marc constitucional, qualsevol apel·lació a l'acord resulta realment estèril”, ha afegit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.