Economia

sindicats

Els sindicats creuen que el pla per renovar Lloret és només “maquillatge”

CCOO i la UGT demanen que s'inverteixi més en indústria i que el nou model proposat per a Lloret s'estengui a la resta de poblacions turístiques

CCOO i la UGT critiquen que el pla pilot per instaurar a Lloret de Mar un model turístic nou és només un simple “maquillatge” i que no solucionarà els salaris baixos i les “males” condicions laborals dels treballadors. A més, reclamen que s'aposti per la indústria, que consideren un dels motors fonamentals de l'activitat econòmica de la demarcació.

El secretari general de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte, va demanar que no es continuï apostant exclusivament pel turisme, que considera una activitat estacionària i marcada per la precarietat laboral. “No es fa res per canviar el model productiu”, va criticar Compte, el qual, a més, va lamentar que, per contra, hi ha indústries grans del territori que travessen moments delicats i, com a exemple, va posar el cas de Torraspapel, que hi ha el perill, va dir, que es deslocalitzi. La secretària general de la UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa, no va ser tan crítica com Compte amb el pla per a Lloret, però va demanar que aquest no sigui exclusivament per a aquest municipi, sinó que s'estengui a totes les poblacions turístiques gironines, tant de la costa com de l'interior. Bassa va demanar “polítiques sostingudes” no només per al turisme i el comerç, sinó també per a la indústria, “que ofereix més estabilitat laboral i social a les persones que hi treballen i que també lliga les plantilles als pobles on n'hi ha”, hi va afegir.

Crida a participar en la manifestació de diumenge

“Defensem els nostres drets”; aquest és el lema de la pancarta que diumenge obrirà la manifestació convocada per CCOO, la UGT i la Unió de Pagesos a Girona, i que s'emmarca dins les mobilitzacions que es duen a terme a Europa per reclamar que s'aturin les polítiques d'austeritat i s'impulsin mesures socials. La convocatòria europea la impulsen vint sindicats de dotze països diferents. “Fem una crida a totes les entitats perquè s'hi sumin”, va dir la líder de la UGT a Girona. La Fapac i altres entitats també han anunciat que participaran en aquesta mobilització, que sortirà a les dotze del migdia de la plaça Independència. El manifest presentat pels sindicats inclou catorze propostes, de les quals els dos portaveus van destacar la crida a un servei nacional de salut públic, universal i de qualitat –Compte va fer esment al Trueta i al seu futur incert–, l'aposta per una educació pública i contra els nomenaments a dit, el mateix clam per un canvi de model productiu a la demarcació i el rebuig a la pobresa i per la cohesió social donant suport a la renda mínima garantida per a les persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia