Economia

TURISME

Niu de Sol, el primer hotel gironí amb el distintiu d'hotel gastronòmic

L'establiment de Palau-saverdera és de tres estrelles i té set habitacions

El restaurant ofereix cuina casolana, a més de menús vegetarians i dietètics

L'hotel Niu de Sol, de Palau-saverdera, ha aconseguit el reconeixement d'especialitat gastronòmica, un distintiu que atorga la direcció general de Turisme i que el converteix en el primer hotel gastronòmic de les comarques gironines i el sisè de Catalunya. L'hotel té tres estrelles, està dins la categoria d'hotel amb encant, “perquè té molts detalls i hi mimem molt la decoració i l'estètica”, i té set habitacions. “Totes les habitacions són diferents i ja que estem en un hotel rural els noms de les habitacions també tenen fruites: meló, maduixes, magranes, peres i mores, entre d'altres”, explica la propietària de l'establiment, Mercè Barceló.

El restaurant, que porta el nom de Ca la Rita, ofereix cuina casolana; “de fet, aquesta és una de les exigències per obtenir el reconeixement”, i ara “també introduirem a la carta menús vegetarians i dietètics”. Barceló assegura que els plats estan elaborats amb productes de proximitat i que disposen d'una selecció de vins en què majoritàriament hi ha vins de la denominació d'origen Empordà.

Niu de Sol es va obrir el 2008. Dos anys abans Barceló havia inaugurat una casa de turisme rural de cinc habitacions ben bé al costat de l'hotel. Per aquest motiu hotel i la casa rural comparteixen espais socials –menjador, terrassa i biblioteca, entre d'altres– i tot amb tracte “familiar i proper”.

Els seus principals clients són parelles catalanes o de l'Estat espanyol i també de l'Estat francès “que busquen tranquil·litat, bons aliments i un entorn acollidor”.

LES FRASES

Elaborem plats de cuina catalana i els productes que utilitzem són de proximitat
La gestió de l'hotel és familiar i estem dins la categoria d'hotel amb encant. Mimem els detalls
Mercè Barceló
PROPIETÀRIA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia