Economia

turisme

Un 63% dels bitllets del TAV són entre Madrid i Girona

L'efecte de l'alta velocitat a la capital gironina ha comportat un augment del 35 % en el nombre de consultes a les oficines de turisme

Al març l'increment de visitants va superar el 71 % i al juny, el 65 %

Sis de cada deu bitllets de llarg recorregut de l'alta velocitat per viatjar a Girona o des de Girona van tenir com a destinació o origen Madrid l'any passat. Així ho va revelar la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, en la presentació de la memòria de l'àrea sobre l'any 2013. Així, va explicar que durant tot l'any passat més de 111.700 passatgers que van passar per l'estació gironina venien de Madrid o hi anaven. Cunyat va destacar l'efecte multiplicador que suposa que tanta gent hagi arribat a Girona amb aquest mitjà de transport. La segona procedència o destinació que més incidència ha tingut per a Girona ha estat Saragossa, d'on han arribat més de 21.400 persones, xifra que suposa més d'un 12% dels bitllets de llarg recorregut, ja que en aquestes dades no s'han tingut en compte els bitllets del servei Avant, a preu més baix i per a connexions més curtes.

Les altres estacions presenten números més modestos, excepte Barcelona, que malgrat que existeix el bitllet Avant, durant l'any passat van pagar la tarifa de llarg recorregut més de 23.400 persones que tenien com a destinació o origen la capital catalana. Des de Tarragona i Lleida van passar-hi més de 7.200 persones, i després des de Guadalajara van provenir encara no 1.600 persones, així com 806 des de Màlaga.

Repercussió turística

La regidor Coralí Cunyat va destacar que la ciutat ha percebut clarament l'efecte del TAV i les promocions en diversos àmbits, i va subratllar que de mitjana “les consultes a les oficines de turisme van créixer un 35 % l'any passat respecte al 2012”. En aquest sentit, la responsable municipal va qualificar de “sorprenent” la mitjana de creixement, però ho va atribuir a “recollir els fruits de la promoció feta els últims anys”. A més, va destacar que en mesos concrets l'augment de consultes encara va ser més espectacular, com en el mes de maig, amb la celebració de Girona Temps de Flors, quan el percentatge va créixer un 71%, en el mes de juny, amb un increment del 65 %, i a l'octubre, amb les Fires, en què va créixer un 59%. Per tot plegat, Cunyat va avançar que es vol continuar potenciant “nous mercats”, com els que oferirà ara la connexió fèrria directa amb la zona de Lloret i Blanes.

LA XIFRA

71
per cent
va créixer el nombre de consultes a l'oficina de turisme de Girona en el mes de març respecte al 2012.

Millor rànquing en ocupació

La tinent d'alcalde de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, va explicar que Girona s'ha situat com a la tercera capital de demarcació de l'Estat amb menys proporció d'atur pel nombre d'habitants en edat de treballar. Madrenas va destacar que quan van arribar al govern, l'any 2011, Girona ocupava la setena plaça, i considera que és un bon indicatiu que ara ocupin la tercera. Madrenas admet que queda molta feina per fer perquè encara hi ha més de 7.700 persones sense feina. Tot i això, l'índex és d'11,7 % d'aturats respecte a la població en edat laboral, només superat per Barcelona, amb un 10,2 %, i Sant Sebastià, amb un 9,8 %.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia