Economia

TURISME

El MIC ha portat unes 10.000 persones a la Costa Brava

L'impacte econòmic d'aquesta edició es calcula que supera els 3,5 milions d'euros

Els ajuntaments i la Diputació es reuniran per estudiar com aprofitar millor el ressò turístic del torneig

El MIC (Mediterranean International Cup) és un esdeveniment internacional de primer nivell que després de catorze anys molts envegen i tindria molts pretendents –catalans, de l'Estat espanyol, però també internacionals– si algun dia l'organització decidís treure'l de la Costa Brava. És àmpliament sabut en el món futbolístic que jugadors ara de fama internacional, com és el cas de Leo Messi, Gerard Piqué, Lucas Leiva, Neymar Jr., Cesc Fàbregas i Juan Mata, entre molts d'altres, han jugat en el MIC i que des del seu inici grans personatges del futbol han donat el seu suport al campionat (Pep Guardiola, Luís Felipe Scolari, Ronaldo, Ronaldinho, Carles Puyol i Gerard Piqué, entre d'altres).

“Els ulls del món futbolístic miren cap a la Costa Brava cada vegada que se celebra el MIC.” Amb aquestes paraules l'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés, va voler enaltir el campionat que amb els anys s'ha anat fent gran i que tothom preveu que encara creixerà molt més. I la prova del que pot arribar a moure un esdeveniment esportiu de les característiques del MIC és que aquest any hi ha hagut més de 5.000 persones acreditades, entre jugadors i cossos tècnics –més de 200 equips de 35 països–, a més d'organitzadors i col·laboradors del torneig –220 persones–. Això vol dir que s'han desplaçat a la Costa Brava unes 10.000 persones.

Es calcula que l'impacte econòmic d'aquesta edició supera els 3,5 milions d'euros a tota la demarcació. I és que durant una setmana restaurants doblen i a vegades fins i tot “s'han triplicat” el nombre de torns per dinar, com assegura Xavi Sieiro, del restaurant La Pansa de Sant Feliu de Guíxols, un restaurant que precisament no està dins la zona d'influència del camp d'esports de la població.

El propietari del bar Catalunya de Palamós, Sebastián Fernández, confirma les paraules de Sieiro tot i que “potser ara amb la crisi, la gent no gasta tant com abans”. Explica que omple cada dia el restaurant i que per esmorzar hi ha dies que pot arribar a omplir fins a deu vegades la zona del bar.

Els responsables de l'hotel apartament Palamós, obren cada any per Setmana Santa però omplen amb la gent del MIC.

I que l'esdeveniment s'ha fet molt gran –hi ha qui el defineix de monstre– és que representants polítics –alcaldes i regidors– dels municipis on se celebren els campionats tenen previst una reunió abans de l'estiu amb la Diputació de Girona per posar en comú impressions i veure què cal fer per aprofitar millor l'impacte turístic del MIC.

LA XIFRA

5.000
acreditats
entre jugadors i cossos tècnics de més de 200 equips de 35 països de tot el món.

LA FRASE

Els ulls del món futbolístic miren cap a la Costa Brava cada vegada que se celebra el MIC
M. Teresa Ferrés
ALCALDESSA DE PALAMÓS

Ja comencen les inscripcions per al MIC 2015

L'organització ja ha imprès el díptic per a les inscripcions del MIC 2015. Els preus van dels 140 euros només per jugar fins als 460 euros –cinc nits– per jugar, dormir, fer tots els àpats i el transport.

Més de 350 viatges d'autocars per traslladar jugadors als camps

Autocars Calella ha estat l'empresa encarregada de traslladar els jugadors, cossos tècnics i familiars des dels hotels on estaven allotjats –l'Estartit, Lloret de Mar o Platja d'Aro, entre d'altres– fins als camps de futbol on es feien els partits i dels hotels fins als aeroports el dia que marxaven. El propietari, Jordi Solva, calcula que en total s'hauran fet més de 350 viatges arreu de les comarques gironines. Només el dia de la inauguració hi van posar 51 autocars.

La despesa dels jugadors als comerços gironins és important

El saltenc Ezequiel Gil ha portat aquests dies la selecció nacional de Qatar, formada per 34 persones, de les quals 12 eren del cos tècnic. Explica que l'impacte econòmic només dels jugadors al territori és important: “Porten dues vegades al dia la roba a la bugaderia, cada dia compren gel per fer banys de contrast, i també diàriament compren fruita o altres productes als comerços gironins.” A més, cada dia s'han fet sortides i activitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia