Economia

Roses per a la resistència

La caixa de resistència ja ha repartit uns 120.000 euros per cobrir necessitats bàsiques

Cinquanta-vuit treballadors reben ara suport econòmic

Tenen calculat que cada mes han de reunir 17.000 euros a la caixa de resistència per cobrir la demanda i despeses. Ara per ara reben ajut econòmic 58 treballadors de les poc més de 200 que secunden la vaga contra l'acomiadament de treballadors i la rebaixa salarial a la planta de Santa Perpètua, segons explica Bea Arenas, la responsable de la caixa. “Quan vam iniciar la protesta indefinida no sabíem ni què era una caixa de resistència”, assegura Arenas. En fa una valoració positiva, del suport que han rebut, sobretot d'altres comitès d'empresa, la CGT, assemblees ciutadanes i particulars, i calcula que en aquests gairebé set mesos ja han repartit uns 120.000 euros, a banda de “moltíssims quilos de menjar” que els donen. Com a exemple de la implicació de la gent explica una anècdota: “Un pare i els seus dos fills van venir fins aquí, a la fàbrica, per portar tres sacs de patates, pots de mongetes seques i alls. Per donar-los les gràcies vam aplaudir, i el nen va comentar al pare per què ho fèiem, si només s'havien gastat 100 euros.” Arenas va més enllà i comenta que fins i tot han rebut diners “de Mèxic, França i l'Argentina”.

També van obtenir un ampli suport popular el dia de Sant Jordi, quan amb la venda de roses gairebé van reunir els diners per cobrir les despeses del maig. Per als treballadors, la diada va ser una alenada d'aire fresc enmig d'una protesta que ja té conseqüències anímiques i econòmiques. Sorpresos però sobretot agraïts pel suport, els vaguistes van apostar des del principi per organitzar-se i mantenir la unitat. La construcció d'una caseta de fusta a l'entrada de la fàbrica, la creació de grups de treball i de torns per mantenir la protesta viva són només tres exemples d'autogestió d'un col·lectiu que també participa activament en la recollida de diners fent, des del Nadal, manualitats que després venen a mercats, i participant, com diu Arenas, en tot el que els conviden, com ara xerrades, vermuts solidaris i concerts. “Hi ha unes 160 persones implicades en tot el que s'organitza”, comenta la treballadora.

L'ajuda econòmica es concreta en 100 euros per cada membre de la família, en el cas que no hi hagi cap altre ingrés, i a banda es fan càrrec d'alguns rebuts impagats d'aigua, llum, gas i telèfon fix. De la caixa, també surten els diners per a temes com ara la contractació d'autocars per anar a Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia