Economia

Turisme

Càmpings solidaris

Vuit càmpings gironins i un centenar de l'Estat ofereixen bungalous i parcel·les els caps de setmana a famílies a l'atur i amb fills menors perquè puguin disfrutar de vacances

Els càmpings Bassegoda Park, d'Albanyà; Cala Montjoi, Castell Mar i Salatà, de Roses; Las Palmeras, de Sant Pere Pescador, Eurocàmping, de Sant Antoni de Calonge; S'Abanell i Solmar, de Blanes, tornen a cedir bungalous i parcel·les els caps de setmana de juny a setembre a famílies que estan a l'atur i que tenen fills menors de catorze anys. I això ho fan perquè, tal com assegura el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, “les nostres empreses són sensibles a la situació que es viu en aquests moments”. “Estem al costat de les famílies amb fills que tenen dificultats econòmiques i que necessiten fer vacances”, explica. Es calcula que a l'Estat espanyol hi ha uns dos milions de famílies que tenen tots els membres a l'atur i “parlar de vacances per a ells és una utopia o un luxe, i els més perjudicats són els més petits”, explica la Federació Espanyola d'Empresaris de Càmpings (FEEC).

La iniciativa Bungalou feliç: cap nen sense vacances es va iniciar per primera vegada l'any passat amb una vuitantena d'establiments a tot l'Estat espanyol, una xifra que ja s'ha superat àmpliament perquè en aquests moments ja hi ha més d'un centenar de càmpings que hi col·laboren. Són càmpings situats a Saragossa, València, Tarragona, Navarra, Madrid, la Rioja, Lleida, Granada, Barcelona, Almeria o la Corunya, entre altres. L'any passat “més de mil famílies i 3.000 nens van poder gaudir d'uns dies de descans en contacte amb la natura gràcies a aquesta acció solidària”. Les estades són en règim d'allotjament i, per tant, el menjar i el transport no estan inclosos en la iniciativa, però en canvi les persones que s'hi puguin acollir podran gaudir de totes les instal·lacions del càmping gratuïtament, així com de les activitats d'oci i entreteniment que hi hagi programades.

Hi ha uns requisits mínims per poder aspirar a aquesta segona edició del Bungalou Feliç. I és que el progenitor (en el cas d'una família monoparental) o els dos membres de la família ha de fer com a mínim un any que estan a l'atur i han de tenir, almenys, un fill menor de catorze anys. Les estades són per a dues nits i tres dies i la família ha de tenir entre dos i sis membres. Els formularis per fer les inscripcions es poden trobar a www.bungalowfeliz.com.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia