Economia

El càmping Cala Llevadó de Tossa de Mar inaugura 30 bungalous ecològics

El 90% són fets amb fusta i revestiments de suro

Estan orientats al sud per aprofitar al màxim la llum solar i tenen ventilació creuada i façana de vidre

El càmping Cala Llevadó de Tossa de Mar posarà en funcionament cap a la meitat d'aquest mes de juny un espai exclusiu que anomena Cadiretes ECO Bungalow Park, un espai natural i exclusiu que inclou 30 bungalous ecològics, fets amb fusta i revestiment de suro. Són, segons assegura el gerent del càmping, bungalous ecològics perquè “el 90% del material que s'ha utilitzat per a la construcció és fusta” i “el revestiment és amb suro recuperat”. El terreny on s'han instal·lat els nous bungalous és “aterrossat i envoltat de pins i alzines sureres”. Estan orientats al sud per aprofitar al màxim la llum solar; tenen ventilació creuada i façana de vidre. Tots els elements dels nous bungalous estan pensats per aprofitar al màxim l'energia natural i reduir el consum energètic artificial. A més de calefacció, els nous espais incorporen sensors de presència i llums LED, vitroceràmica, aire condicionat i televisió, entre d'altres. Estan dissenyats per Francesc Aromir, de l'estudi Dos Arquitectes de Barcelona.

La construcció d'aquests 30 nous bungalous és la primera fase d'un total de 49 que l'empresa vol fer en els pròxims anys. S'han construït diferents tipologies de casetes: per a quatre persones amb dues habitacions, l'una amb llit doble i l'altra amb dos llits individuals; per a parelles amb possibilitat de sofà llit on poden dormir una o dues persones més, però l'estrella (“o la que ens ha sorprès per la demanda que té”) és el bungalou per a sis persones, que disposa de tres habitacions, una de doble i dues d'individuals.

El càmping, segons explica Aromí, instal·la aquests nous bungalous amb “l'objectiu de donar resposta a la demanda creixent i la tendència continuada d'augment del nombre de pernoctacions en bungalous per part dels clients”. Aromí apunta que, des de fa anys, la tendència de la demanda de bungalous creix i per aquest motiu, el càmping ja va decidir l'any 2013 instal·lar sis cabanes forestals tipus glamping pod, aprofitant també l'arribada originària de França i el Regne Unit del fenomen glamping, consistent a combinar glamour i càmping.

LA FRASE

Volem donar resposta a la demanda creixent i l'augment del nombre de pernoctacions
Pere Aromí
GERENT del CÀMPING CALA LLEVADÓ

LA XIFRA

612
parcel·les
d'acampada. El càmping Cala Llevadó aquest any allarga la temporada i estarà obert fins a l'octubre.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia