Economia

Els hotelers gironins esperen un juliol millor que el del 2013

Confien superar el 60% de l'any passat però lamenten que les estades són curtes i que els turistes gasten poc

Els hotelers gironins confien que aquest juliol serà millor que el de l'any passat, quan l'ocupació mitjana als establiments va ser del 60%. Les dades recollides per la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines així ho fan pensar, tot i que falta avaluar les reserves d'última hora, que cada any s'estan convertint en un factor més decisiu. Per ara, com és habitual, els millors registres se situen durant la segona quinzena de juliol. Els hotelers lamenten que les estades en general són curtes (entre tres i quatre nits) i que els turistes gasten poc. A les zones costaneres, però, on hi ha més presència de turistes estrangers –sobretot francesos i russos, seguits d'alemanys i italians–, les pernoctacions s'enfilen fins a pràcticament una setmana. L'altre gros de visitants és de l'àrea metropolitana de Barcelona, tot i que els hotelers comencen a notar una “lleugera remuntada” del turista de la resta de l'Estat. Els preus oscil·len entre els 80 i els 100 euros per persona i nit.

Les cases rurals a les comarques costaneres com ara l'Alt i el Baix Empordà ja estan reservades en un 70% per al juliol i la previsió és que l'ocupació se situï a l'agost en el 80%. Pel que fa a les comarques d'interior i muntanya, es mantenen en percentatges entre el 50% i el 70%. En global, segons dades de l'associació Turisme Rural Girona, el nombre de reserves és de moment un xic més baix que ara fa un any.

LES XIFRES

80
per cent
d'ocupació van tenir els hotels de la Selva Marítima el juliol de l'any passat, la més alta de la demarcació.
3
nits
o 4 és la durada habitual de les estades, tot i que, a la costa, el turista estranger s'hi queda gairebé una setmana
.

Càmpings plens a partir de mitjan mes

Els càmpings gironins arribaran a registres d'entre el 80% i el 90% d'ocupació durant la segona quinzena de juliol, ja que els seus principals clients –ciutadans de països com ara Alemanya, Holanda, Bèlgica i França– comencen les vacances escolars a partir de mitjan juliol. En canvi, el principi de mes es preveu tranquil amb entre el 50% i el 60%. El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, també ha explicat que els turistes que lloguen un bungalou solen fer estades d'una setmana, i les dels que viatgen amb autocaravana s'enfilen fins als 15 dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia