Economia

Relleu a la direcció de Caixa Bank

Gortázar relleva Nin i es converteix en el conseller delegat del grup

Antoni Massanell passa a ocupar una vicepresidència

Els canvis tanquen la nova organització fruit de la llei de caixes

Gortázar haurà de pilotar el nou pla estratègic que prepara l'entitat

Canvis a la cúpula directiva de Caixa Bank. El consell d'administració de l'entitat financera va fer cessar ahir Joan Maria Nin com a vicepresident i conseller delegat del grup. El substituirà Gonzalo Gortázar, fins ara director general, que amb 48 anys es converteix en el conseller delegat i nou home fort de l'entitat que presideix Isidre Fainé. Aquest últim, però, ha apostat aquest cop per separar el poder que acumulava Nin i, per això, Antoni Massanell, un professional de llarga trajectòria en el grup La Caixa, passarà a ser vicepresident de Caixa Bank amb responsabilitats executives en diverses àrees, com ara la internacional i la immobiliària. Fainé recupera així un directiu que pot ser clau d'aquí a un parell d'anys, el 2016, quan la llei d'incompatibilitats l'obligui a deixar un dels dos càrrecs que ara compagina: president de la Fundació La Caixa i president de Caixa Bank.

A través d'un comunicat, Caixa Bank va assegurar ahir que el cessament de Nin es produeix “de mutu acord” i en el marc de la reorganització de la societat com a conseqüència de la nova llei de caixes. En tot cas, des del sector es comentava des de feia temps que les relacions entre Fainé i Nin no eren del tot fluides i que, de fet, tots dos directius no van arribar a sintonitzar mai. Nin va aterrar a La Caixa el 2007 procedent de Banc Sabadell, on era director general, i com a mà dreta de Fainé.

En tot cas, Nin quedarà vinculat a La Caixa com a representant del grup en tres participades de pes: Repsol, Gas Natural i Erste Bank.

Gonzalo Gortázar (Madrid, 1965) va arribar a La Caixa el 2009 per reforçar l'equip directiu de Criteria, el hòlding de participades del grup, de cara a la sortida a borsa. Abans, del 1993 al 2009, va treballar per a Morgan Stanley a les oficines de Londres i Madrid, des d'on va ocupar diversos càrrecs en banca d'inversió i es va fer un especialista en procés de fusions i adquisicions. El nou conseller delegat de Caixa Bank tindrà com a missió principal liderar el pla estratègic 2015-2018, que el grup està dissenyant per aprovar-lo a finals d'any.

Tanmateix, entre els nomenaments que es van aprovar ahir hi ha també la promoció de Juan Antonio Alcaraz, nou director general de negoci que, a la pràctica, es convertirà en el màxim responsable de la xarxa comercial del grup. Finalment, Caixa Bank va comunicar ahir la sortida de Javier Godó del consell d'administració, que serà substituït per Antoni Massanell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia