Economia

Una empresa gironina de venda d'entrades d'oci i esport fa el salt a Europa

Koobin, que té una seixantena de clients arreu de Catalunya i que comença a obrir a l'Estat, gestionarà les entrades del club de bàsquet lituà Zalgiris Kaunas

Koobin, una empresa dedicada a fabricar i desenvolupar sistemes de gestió tecnològics per a entitats culturals, esportives i d'oci, i que, “de manera resumida seria la venda d'entrades”, segons el seu director general, Carles Arnal, ha aconseguit fer el salt al mercat europeu i s'encarregarà de la gestió de les entrades del reconegut club de bàsquet lituà Zalgiris Kaunas. “Amb aquest cavall de Troia”, explica Arnal, es pretén expandir-se arreu del mercat europeu, primer possiblement en el camp dels esports, però també en la resta d'àmbits, de cultura i d'oci que ja gestiona.

Actualment té una seixantena de clients, la majoria de Catalunya, les Balears i el País Valencià, i també acaba de començar l'expansió arreu de l'Estat espanyol, ja que ja han confirmat, amb vista a la temporada vinent, la gestió de les entrades de l'Alavés, de futbol, propietat del Baskonia. Des del Liceu de Barcelona fins a l'Espai Ter de Torroella de Mongrí, passant per l'Auditori de Barcelona, València, Palma i Màlaga. I ja en el camp dels esports, la majoria de clubs ACB també tenen aquest sistema de gestió ideat des del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

Koobin es va crear l'any 2010, amb una desena de clients que provenien d'una anterior empresa que es dedicava a la gestió hotelera i de ticketing també creada per Artal i va ser comprada per una empresa internacional. Llavors es va refundar Koobin. Durant aquests quatre anys, la facturació s'ha anat doblant. Així, el 2013 el van tancar amb una facturació de 650.000 euros i esperen que aquest any tancaran amb 900.000 euros. Actualment és un equip de catorze persones, però amb perspectives d'ampliar-se, sobretot gràcies al creixement exterior.

Per convèncer els nous clients, diu Artal, els expliquen que el seu sistema fa moltes més coses i és més econòmic que la competència.”Tots els nostres clients fan servir la mateixa aplicació que està al núvol, a internet”, hi afegeix Artal.

Per explicar les últimes novetats de l'empresa als seus clients, Koobin va organitzar ahir al matí les Jornades Ticketing al Parc de la UdG. “Unes jornades de retrobament i comunicació amb els nostres clients per explicar-los les novetats i a més fer un intercanvi tecnològic i portar-hi empreses col·laboradores del parc amb què ens complementem”, deia Artal. Entre els assistents hi havia representants de teatres i clubs de bàsquet d'arreu de l'Estat.

LA XIFRA

650.000
euros
va facturar el 2013 aquesta empresa creada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG l'any 2010.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia