Empreses

Innsolutions idea una porta que s'anticipa al robatori

Patenta un pany que incorpora sensors i que alerta d'una maniobra violenta per forçar l'entrada

L'empresa ha fet evolucionar els sensors de vibració per evitar falses alarmes

Andreu Maldonado ha crescut mamant seguretat. Membre d'una nissaga familiar que regenta tres botigues a Barcelona i que ha fet negoci distribuint alarmes, components i sistemes de vigilància arreu de l'Estat espanyol, coneix en primera persona i al detall un sector que té l'objectiu de posar al màxim de traves a la feina dels lladres. Segons dades del Ministeri de l'Interior, cada dia es produeixen 364 robatoris amb força en domicilis però la xifra no impressiona Andreu Maldonado: “Segur que són més, perquè molts casos no es denuncien.”

Fa dos anys, juntament amb tres socis més, Maldonado va crear Innsolutions, una empresa que pretén “aplicar els coneixements que tenim del sector de la seguretat per patentar solucions per al mercat residencial i per a les pimes”. L'empresa ocupa set persones, va facturar 300.000 euros en el seu primer exercici i ha traçat un pla de negoci per arribar al milió d'euros de facturació el 2015. Malgrat que també toca el tema de les caixes fortes, les càmeres de videoviogilància i els sistemes d'alarma, a Innsolutions han centrat esforços a desenvolupar portes de seguretat i han patentat la que, com diuen, és la porta “més eficaç d'Europa pel seu grau de resistència”. En qüestió de mesos “presentarem un altre producte molt innovador però avui la porta és el nostre producte estel·lar”. Què té, d'especial?

Oïda fina.

La peculiaritat són uns sensors que queden integrats en el pany de la porta i que, tot i que són imperceptibles a simple cop d'ull, detecten qualsevol maniobra violenta amb què es pretengui fer saltar la tancadura.

Un cop detectada la manipulació violenta, el sensor envia un senyal al panell de control (integrat en la mateixa porta, a la part de dins) i s'activa una seqüència d'avís que, en 12 segons, envia missatges d'alerta a fins a cinc números de telèfons diferents, fixats anteriorment. Així, els destinataris del missatge d'avís poden reaccionar, sabedors de la possible presència d'intrusos a la porta de casa.

El sistema no depèn del corrent elèctric sinó que s'alimenta amb dues piles i, per tant, manté la fiabilitat fins i tot si fuig la llum (també avisa quan el nivell de les piles s'està a punt d'esgotar).

Què passa si el titular legítim de la casa és especialment maldestre? També saltarà l'alarma?

Andreu Maldonado ho descarta. Diu que la patent va un pas més enllà de les solucions que hi havia fins ara, unes solucions basades “en sensors de vibració” i en què les falses alarmes són habituals perquè el sistema salta fins i tot en el cas d'una pilotada a la porta. “Un dels elements que ha intentat implantar el sector d'alarmes eren els sensors de vibració, i no es consideren apropiats per anticipar un robatori. El pas evolutiu ha estat deixar de pensar en trompades i estudiar quins sistemes fan servir els lladres per atacar la porta.” En aquest sentit, diu que els intrusos “busquen trencar el cor del sistema de tancament” i la porta que ha patentat Innsolutions tracta d'impedir-ho: “quan el nostre sistema avisa, en un 99% dels casos hi haurà algú que hi està fent alguna cosa amb mala intenció, no s'hi està repenjant”.

La porta costa uns 2.500 euros i Maldonado explica que “a Catalunya es tindrà la sensació que hi ha molta diferència de preu amb una porta de seguretat convencional, perquè aquí es treballa amb portes blindades, que voregen els 1.000 euros. Però hi ha territoris on fa 15 anys que ja no es posen blindades perquè es consideren obsoletes en relació amb les cuirassades”.

De tota manera, a Innsolutions accepten l'afirmació que si un lladre vol entrar, entrarà. “Si ve amb una excavadora, entrarà. El nostre objectiu és que, després de 3 intents de no saber com fer-ho, marxi.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Innsolutions idea una porta que anticipa el robatori

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia