Economia

El turisme salva el primer cap de setmana de rebaixes

Ahir van obrir les portes un 25% de les botigues del centre de Girona i l'activitat va ser més aviat fluixa

Els comerciants confien en les segones rebaixes per vendre els estocs acumulats

Molts gironins van aprofitar el bon temps d'ahir per passar el dia fora de la ciutat, de manera que el primer diumenge de rebaixes va registrar una activitat més aviat escassa a pesar que en molts comerços els descomptes ja eren del 50%. “No hi ha gaire moviment perquè, si fa bon dia, la gent se'n va a la platja. Si fos per mi, no hauria obert perquè hi ha tota la setmana per anar de compres i sempre et pots escapar en un moment o altre”, va indicar ahir la venedora d'una franquícia del centre de Girona.

El president de l'agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, va indicar que la possibilitat d'aixecar ahir les persianes va ser aprofitada per entre un 20% i un 25% dels comerços, la majoria dels quals dedicats a la venda de moda i complements. Un percentatge d'obertura similar als festius d'altres estius i que és proporcional al nivell de transacció econòmica que es fa els caps de setmana d'aquesta època. Segons va explicar Noguer, les rebaixes van arrencar molt bé, van experimentar una certa davallada els dies laborables i aquest cap de setmana van viure un repunt gràcies als turistes. “La gent se'n va a la platja i el turisme salva els caps de setmana”, manté.

Les botigues tenen en aquests moments molt d'estoc acumulat i els venedors esperen que en les segons rebaixes hi podran donar sortida, amb descomptes de més del 50%, i que finalment el balanç acabi sent positiu.

El president de l'agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial, associació que representa el comerç de la zona, amb aproximadament 250 adherits, insisteix que “les rebaixes s'haurien de limitar als mesos d'agost i febrer”.

Els comerços de les comarques gironines van començar l'1 de juliol la campanya de rebaixes d'estiu amb descomptes que van del 20 al 40%. Les rebaixes d'estiu s'allargaran fins al 31 d'agost.

En l'àmbit de Catalunya, el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miguel Ángel Fraile, va valorar ahir satisfactòriament la primera setmana de la campanya de rebaixes i es va mostrar confiat a superar el 4% de creixement respecte a la campanya de l'estiu anterior. En declaracions a Europa Press, Fraile va afegir que les vendes funcionen bé i va destacar que els millors dies per als comerciants havien estat dilluns, dimarts i dissabte. Creu que la setmana que arrenca avui serà també decisiva.

LA XIFRA

25
per cent
dels comerços del centre de Girona van obrir ahir les portes aprofitant el primer festiu de rebaixes.

LA DATA

31.08.14
Darrer
dia de la campanya de rebaixes d'estiu. Van començar, amb força, dimarts de la setmana passada

LA FRASE

Les botigues tenen força estoc acumulat i els venedors confien donar-hi sortida en les segones rebaixes
Josep Maria Noguer
president de l'agrupació de comerciants girona centre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia