Economia

Es creen un 18% menys de societats mercantils

El mes de maig es van constituir a les comarques gironines 119 societats mercantils, una xifra que suposa gairebé un 18% menys que al mateix mes de l'any passat i un 30% menys que a l'abril. El capital subscrit per aquestes societats –totes societats limitades– va pujar a 2.896.000 euros.

Pel que fa a les dissolucions, al maig se'n van dissoldre 31, mentre que feia un any se n'havien dissolt 52. A l'abril, el nombre de societats que es van dissoldre va ser de 33. En setze dels casos les dissolucions van ser voluntàries. De la resta, cinc van ser fusions i deu d'altres causes. Pel que fa a les societats mercantils que amplien capital, n'hi ha hagut 43, amb un total de 20.731.000 euros invertits. D'aquestes, la majoria, 38, van ser per a societats limitades, i cinc, per a societats anònimes.

La demarcació de Girona és la tercera catalana pel que fa al nombre de societats mercantils creades. A tot Catalunya, al mes de maig, se'n van crear 1.596, la majoria de les quals, a Barcelona –1.286–, seguida molt enrere per Tarragona –123– i després Girona –119– i Lleida –68–. En total, el capital subscrit a Catalunya va ser de 39.590 milions d'euros. Pel que fa a les societats dissoltes, a Catalunya al maig n'hi va haver 177 –114 de les quals a Barcelona, 31 a girona, 23 a Tarragona i 9 a Lleida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia