Economia

Mas-Colell lloa el rol del turisme davant la crisi

El conseller obre a Palafrugell la 3a Escola d'Estiu Jordi Comas de la FOEG

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va destacar el paper que les indústries de la demarcació han fet durant els darrers set anys de crisi: “Un gruix d'empreses que han sabut resistir ampliant la presència externa, exportant i capitalitzant-se.” Mas-Colell va situar també la indústria turística de la Costa Brava en una bona posició per competir “en un mercat global”, una situació que va commemorar amb la feina que les empreses sureres van fer entre els segles XIX i XX al Baix Empordà.

A Palafrugell, el conseller va inaugurar ahir al vespre la tercera edició de l'Escola d'Estiu Jordi Comas, que promou la FOEG durant tota la jornada d'avui al recinte del Museu del Suro. El president de la patronal, Ernest Plana, va destacar que l'esdeveniment “s'ha convertit en una de les trobades importants per debatre l'actualitat econòmica”. I Mas-Colell va admetre que és un bon fòrum “per parlar, escoltar i interactuar amb els empresaris de la demarcació”. L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va agrair l'aposta que ha fet la FOEG per celebrar l'escola d'estiu al municipi.

Empresaris gironins

Enguany l'han volgut centrar en la figura de l'empresari, amb el testimoni d'empreses fundades com a petits negocis familiars i que han traspassat fronteres gràcies a l'esforç de diverses generacions, com ara Galetes Trias o Transports Tresserras, aquest matí. També hi haurà una taula rodona sobre energia, indústria, competitivitat i perspectives, i a la tarda s'exposaran tres casos d'èxit, amb Ramon Puente (Gas Gas Motos), Xavier Doló (Clean Tech Dolo Group) i Xavier Albertí (DO Empordà), que explicaran com s'han situat aquestes empreses com a referents dels seus sectors, tot i els obstacles del context econòmic.

L'encarregat de clausurar l'escola, aquesta tarda, serà el president d'Abertis i del Consell Assessor per la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC) de la Generalitat, Salvador Alemany, amb la conferència Dimensió i internacionalització. Lliçons de la crisi per aprofitar la recuperació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia