Economia

Els habitatges nous sense vendre són 917, a Barcelona

Sociedad de Tasación comptabilitza 2.727 residències pendents de comercialitzar en ciutats de més de 50.000 habitants de l'àrea metropolitana

La firma assegura que la xifra és “baixa”

L'estudi de camp de Sociedad de Tasación estableix que actualment a Barcelona només hi ha 917 habitatges nous sense vendre. Per arribar a aquesta xifra, Sociedad de Tasación ha tingut en compte les promocions fetes des de l'1 de gener del 2008 i, a més, no inclou ni les residències en lloguer, ni les obres parades, ni aquells conjunts acabats però que per les raons que siguin estan sense comercialitzar.

Al conjunt de l'àrea metropolitana de Barcelona, el nombre de residències de nova construcció pendent de comercialitzar s'eleva a 2.727 habitatges. Aquesta xifra s'extrau de 19 municipis –tots amb més de 50.000 habitants– que representen el 64% de la població de la demarcació de Barcelona, com l'Hospitalet, Santa Coloma, Sant Boí, Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Sabadell, Manresa, Granollers o Mataró, a banda de Barcelona.

“A nosaltres ens sembla que hi ha poc habitatge nou pendent de comercialitzar”, va dir ahir Juan Fernández-Aceytuno, director general de la firma, en la presentació d'aquestes dades en una trobada amb la premsa.

Dels 2.727 habitatges pendents de comercialitzar detectats pel grup de serveis immobiliaris, el 55% correspon a unitats ja acabades, mentre que el 35% estan en construcció i un altre 10% encara es troba sense iniciar però ja és possible adquirir-les. A més, el 88% són promocions d'habitatge lliure, mentre que el 12% restant tenen algun tipus de protecció pública.

Per altra banda, l'INE va informar ahir que el nombre de compravendes d'habitatges al maig a Catalunya –inclou residències noves i segona mà– va elevar-se a 4.196 unitats el mes de maig passat, una xifra molt similar a les 4.068 unitats comercialitzades un any abans. En el cas del conjunt del mercat espanyol, el nombre de residències venudes al maig va ser de 28.124 unitats, un 5,4% més que un exercici abans.

El repunt de maig és el tercer consecutiu després dels creixements registrats a l'abril i al març.

LA XIFRA

4.196
habitatges es van vendre al maig a Catalunya, un nivell similar a un any enrere, segons les dades de l'INE.

Els preus repunten en tres barris

Sociedad de Tasación ha registrat, en l'informe tancat el 30 de juny passat, el primer repunt del preu de l'habitatge a Barcelona des de l'esclat de la bombolla immobiliària, l'any 2008. Així, a finals de juny, i en comparació amb el 31 de desembre, els preus de les residències noves han repuntat en els districtes de Gràcia (1,3%), Sant Andreu (1,3%) i Sarrià (0,3%), a més de no registrar variació a Horta-Guinardó. En el conjunt de Barcelona, els preus encara registren una caiguda semestral del 2,1%. En relació amb el conjunt de Catalunya i taxant tant l'habitatge nou com el de segona mà, els preus només van experimentar una correcció del 0,5% en el segon trimestre respecte als primers tres mesos de l'any, una caiguda mínima que deixa entreveure també un possible canvi de tendència. “La contractació d'hipoteques està sota mínims i, tenint en compte la creació de noves llars i les compres per a segones residències, és fàcil que augmenti l'activitat i, amb això, que repuntin els preus”, va explicar ahir Juan Fernández-Aceytuno, director general de Sociedad de Tasación.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia