Economia

El Patronat de Turisme diu que el nombre de visitants ha crescut un 6% en sis anys

L'ens gironí creu que les dades de l'INE no són fiables del tot

La Cambra considera un error comparar la Costa Brava amb altres zones de l'Estat

La polèmica sobre l'ocupació turística està servida. Les dades de l'Instituto Nacional de Estadística (INE) sobre la davallada del nombre de turistes estrangers als hotels gironins presentades dijous per la Cambra de Comerç i el BBVA continuen provocant reaccions en el sector turístic gironí. Ahir va ser el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, qui insistia que els números no quadren amb els del Patronat, segons els quals del 2007 al 2013 el turisme a la demarcació –ja sigui en hotels, càmpings o cases rurals i tant en l'àmbit estatal com pel que fa a l'estranger– ha pujat un 6%, tot i que va reconèixer que els anys 2008 i 2009 el turisme va experimentar una forta caiguda. En aquest sentit, Ramos també va negar que el creixement del nombre de turistes procedents de l'Estat espanyol hagi estat del 15%, tal com recollia l'informe, sinó que es calcula que aquest percentatge ha estat inferior.

Les paraules del director del Patronat s'alineen amb les pronunciades dijous pel gerent de Costa Brava Centre, Martí Sabrià, que criticava aquest tipus d'estadístiques genèriques i insistia que, per exemple, en el cas dels hotels de la Costa Brava nord, ha estat precisament el turista estranger, i més concretament el francès, el que els ha salvat la temporada els últims anys. No és el primer cop que empresaris gironins i representants de diferents àmbits del sector turístic critiquen les dades que es difonen des de l'INE en considerar que no són del tot fiables, sobretot, a conseqüència de la metodologia que s'utilitza.

LA XIFRA

6
per cent de creixement
del turisme en general s'ha registrat a la demarcació de Girona entre el 2007 i el 2013.

LA FRASE

Les dades de l'informe del BBVA no quadren gens amb els números que tenim
Ramon Ramos
director del patronat de turisme girona costa brava

Sobre les comparacions de les platges

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadaler, va rebutjar ahir que es pugui comparar l'oferta de la Costa Brava amb la d'altres zones de platja de l'Estat, com es va fer des del BBVA, i va insistir que el producte gironí és molt diferent i que, per tant, els preus no es poden ajustar més. Domènec Espadaler va insistir que, a poc a poc, el sector turístic, igual que l 'industrial, s'anava recuperant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.