Gran angular

Les dones aposten per l'autoocupació i fan créixer el nombre d'autònoms

Les noves treballadores per compte propi busquen una sortida a l'atur i millorar la conciliació

Segons Fidem, les dones tenen més problemes per aconseguir finançament
Alimentació, tecnologia i bellesa, preferits per les noves emprenedores

Després de quatre anys consecutius amb caigudes importants –del 5,9%, el 2,4%, l'1,8% i el 2,7% entre 2009 i 2012, respectivament-, el nombre de treballadors per compte propi a Catalunya va registrar l'any passat una lleugera pujada. Al finals del 2013 hi havia 310.000 autònoms al Principat, 650 més que dotze mesos abans. Així ho constata un informe sobre L'ocupació a Catalunya 2013, presentat recentment per CCOO, que cita dades del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

L'estudi assenyala el factor clau per explicar aquest lleuger increment del 0,2%: el comportament de les dones. Així, mentre que entre desembre del 2012 i desembre del 2013 van desaparèixer gairebé 1.200 treballadors per compte propi, el nombre de dones autònomes va augmentar en més de 1.800.

De fet, durant els anys de la crisi, el comportament de les dones ha estat molt més estable que el dels homes i tot i que ha baixat el nombre de treballadores per compte propi entre el 2009 i el 2012, les caigudes han estat més moderades que entre el gènere masculí. En aquest cas, els decreixements han superat tots els anys les 5.000 persones -el 2009 va arribar a ser de gairebé 17.000-. No ha arribat una certa moderació en la caiguda fins al 2013.

Noves emprenedores.

La presidenta de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (Fidem), Ángeles Tejada, corrobora aquesta tendència a l'alça de l'autoocupació entre les dones. Segons diu, en els últims anys, moltes s'han trobat amb una situació de desocupació i han decidit aventurar-se i posar en marxa negocis que coneixien perquè hi havien treballat anteriorment. Per tant, la primera de les raons que ha portat més dones a apostar per l'autoocupació ha estat, segons diu, professional.

No obstant això, Tejada creu que hi ha un altre factor determinant en la decisió de moltes dones de muntar un negoci propi. I no és altra que la possibilitat de millorar els aspectes de conciliació familiar. Avui dia, explica, les responsabilitats familiars encara recauen majoritàriament en les dones. Per això el fet de poder millorar la conciliació del temps de feina i el dedicat a la família és un “un al·licient complementari” per decidir obrir un negoci propi.
Segons Tejada, les dones valoren molt, per exemple, poder plantejar els horaris “amb una perspectiva
més compatible amb la família”.

En aquest sentit, l'autoocupació també ha estat el camí per a moltes dones vinculades al sector tecnològic i al món digital. Segons Tejada, aquestes persones han optat per desenvolupar projectes que, en alguns casos, poden portar a terme des dels seus domicilis. “I això, sens dubte, millora i compatibilitza la vida familiar i la feina”, sentencia la presidenta de Fidem.

Altres perspectives.

Segons Tejada, aquesta recerca de la millora en la conciliació laboral i familiar és un dels motius que expliquen la diferent actitud que han tingut un gènere i l'altre a l'hora d'emprendre en els últims anys. Però també hi influeix, indica, el fet que els homes, quan es queden sense feina, “acostumen a perseguir projectes professionals d'acord amb la seva experiència i, fins i tot, retribució anterior”.

“Els han educat per ser els caps de família”, comenta Tejada, que afegeix que la dona, en canvi, sol ser més flexible i adaptable a nous projectes. “No tenim en compte de forma prioritària la remuneració inicial. I això ajuda a emprendre nous projectes la majoria dels quals no tenen un retorn econòmic elevat, almenys a molt curt termini”, declara.

Des de Fidem s'ha detectat que els sectors en què més noves dones autònomes i emprenedores hi ha són l'alimentació, la tecnologia, la bellesa, l'arquitectura, la moda, el dret i la cura de la salut. La fundació assessora les noves emprenedores en els primers moments, com també aquelles que volen donar una empenta al seu negoci contractant més personal.

Aquest comportament diferenciat entre els homes i les dones fa plantejar una pregunta: han desaparegut les dificultats que tradicionalment havien tingut les dones? Tejada creu que no. “Les dones continuem vivint dificultats diferents de les dels homes. Les nostres estan molt relacionades amb temes familiars.” Segons la presidenta de Fidem, no ha de ser sempre la dona la que redueixi horaris i sacrifiqui projectes professionals.

A això s'hi afegeix la dificultat per trobar finançament a l'hora de posar en marxa un negoci. Segons Tejada, en el cas de les dones, aquest és “més difícil d'aconseguir perquè moltes no tenen patrimoni”.

De fet, l'informe de CCOO constata que, malgrat el que ha passat el 2013, l'autoocupació continua sent una opció masculinitzada a Catalunya. El 66% dels treballadors per compte propi són homes. A l'Estat espanyol, la situació és la mateixa i, encara que el 70% dels nous autònoms del 2013 eren dones, el percentatge respecte al total és només del 34,8%.

No obstant això, Tejada defensa que és possible emprendre projectes que coincideixin amb el perfil laboral d'una dona, i que no impliquin la renúncia a ser mares.I ho demostra el fet, diu, que l'autoocupació és la sortida professional i personal cada cop per a més dones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia