Economia

TURISME

El Lloret Blau d'aniversari

El càmping de Lloret de Mar celebra 50 anys en ple procés de millora d'instal·lacions

Vol potenciar l'oferta turística i captar clientela familiar

El càmping Lloret Blau, un dels primers que es va obrir al municipi, celebra enguany el seu cinquantè aniversari “en ple procés de millora d'instal·lacions per potenciar la seva oferta turística i captar clientela familiar”. Les millores de les instal·lacions s'emmarquen de ple en la “dinàmica de dignificació i canvi d'imatge” que està portant a terme des de fa uns anys el municipi de Lloret de Mar, per “allunyar-se de l'estereotip de destinació de turisme de borratxera”. Entre aquestes millores, que ja han començat i que s'aniran materialitzant en els propers anys, hi ha una àrea de servei per a autocaravanes a l'entrada i una zona de pícnic amb taules i barbacoes. que ja s'han inaugurat. El pla també preveu la instal·lació progressiva de bungalous o mòbilhomes i reformar els edificis de sanitaris i la zona de la piscina, a més de restaurar la masia on hi ha el bar i restaurant.

L'establiment va obrir portes l'any 1964 amb el nom de càmping Lloret i des de llavors fins a l'any 2011 va ser conegut com a càmping Lloret Europ, marca de la cadena Betsa que el va gestionar durant aquest període. La família propietària del terreny en va assumir la gestió de partir del 2012 i va canviar el nom. Van ser els germans M. dolores i Luis conill els que van obrir el càmping i ara és Jorge Raventós, fill de M. Dolores Conill, qui el dirigeix.

En els seus orígens, segons expliquen els propietaris, la finca familiar on es troba el càmping estava destinada al conreu i tenia una típica masia del segle XIX que encara es conserva. L'obertura de l'establiment s'emmarca en el boom del turisme a la Costa Brava durant els anys 60. Al principi només oferia als turistes pràcticament tots estrangers, parcel·les per acampar, uns sanitaris, bar i un petit supermercat, com feien els càmpings d'aquella època.

El càmping Lloret Blau, situat en ple centre de Lloret de Mar i a pocs minuts de la platja, va inaugurar la temporada el mes de maig passat i romandrà obert fins a final de setembre. La seva clientela actual està formada per gent gran en temporada baixa i famílies i grups de joves a l'estiu. Per nacionalitats, destaquen els holandesos, francesos, belgues, alemanys i italians, a més dels espanyols. Ara l'objectiu d'aquest càmping urbà, que ha sabut “resistir la forta pressió immobiliària pròpia de municipis turístics com Lloret de Mar”, és potenciar la clientela familiar i el turisme esportiu, atesa la seva proximitat a les instal·lacions esportives municipals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia