Economia

Iberia i els sindicats pacten un ERO voluntari que afecta 1.427 empleats

Afectarà el col·lectiu de pilots i el personal de terra i tindrà validesa fins al 31 de desembre del 2017

Aquest expedient d'ocupació s'afegeix al que Iberia té obert fins al 2015 i que afecta més de 3.141 treballadors

Iberia ha pactat amb els sindicats de treballadors un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) voluntari que podrà afectar fins a 1.427 treballadors del personal de terra i a pilots. D'aquest procés n'han quedat exempts els tripulants de cabina. Aquest ERO tindrà validesa fins al 31 de desembre del 2017 i no inclourà acomiadaments forçosos. Segons ha anunciat aquest dijous Iberia en un comunicat, l'expedient preveu prejubilacions, baixes incentivades, reduccions de jornada i recol·locacions diferenciades. Aquest ERO s'afegeix al que Iberia té obert fins al 2015 i que afecta més de 3.141 treballadors. Actualment la plantilla de la companyia és de 18.500 persones, 4.651 de vol i 13.452 de terra.

Per Comissions Obreres (CCOO) aquest acord suposa la fi d'una etapa que va començar fa dos anys amb la presentació d'un ERO forçós amb el qual volia acomiadar 4.500 treballadors. Amb tot, el sindicat ha qualificat de “mala notícia” que els Tripulants de Cabina de Passatgers (TCP) no s'hagin pogut acollir a aquest ERO voluntari.

Iberia ha subratllat el 'consens' al qual ha arribat la direcció i els sindicats sobre les noves retallades

La companyia aèria ha subratllat en un comunicat el “consens” al qual han arribat la direcció i els sindicats sobre les noves retallades i sobre “la necessitat de continuar amb reestructuració de la companyia per tal que sigui eficient i sostenible”. El nou procés d'acomiadaments se suma a l'ERO que la companyia té obert i que afecta 3.141 treballadors, dels quals ja han estat acomiadats tres quartes parts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia