Economia

L'FMI preveu un creixement de l'1,6% de l'economia espanyola el 2015

El Fons Monetari Internacional estipula que l'Estat tancarà el 2014 amb un augment de l'1,2% del PIB i millora en sis dècimes les projeccions per a l'any vinent

El Fons Monetari Internacional pronostica que l'economia espanyola creixerà un 1,2% aquest any i un 1,6% el vinent, segons publica l'organisme internacional en les seves previsions d'estiu fetes públiques aquest dijous. Les dades milloren en un 0,3% i en un 0,6%, respectivament, les projeccions que el mateix FMI va fer el mes d'abril, i confirmen les que va anunciar en un informe recent dedicat a Espanya. A nivell europeu, l'FMI preveu un creixement de l'1,9% i de l'1,7% del PIB alemany, una millora del 0,2% i del 0,1% respecte a l'abril. Però també alerta d'una caiguda a França, on l'economia tancaria aquest 2014 amb un creixement del 0,7% i de l'1,4% el vinent, un 0,3% i un 0,1% menys del previst.

L'informe de l'FMI empitjora en tres dècimes les previsions de creixement per l'economia italiana, que tancarà l'any amb un creixement del 0,3%, però li manté pel 2015 un augment de l'1,1%.

Pel que fa al conjunt de l'Eurozona, el Fons Monetari Internacional preveu un creixement aquest any de l'1,1%, que augmentaria fins a l'1,5% el 2015. La dada pel 2014 és la mateixa que a les projeccions de l'abril, tot i que millora lleugerament, en una dècima, les de l'any vinent.

Fora de la zona euro, el Regne Unit creixerà un 3,2% aquest any i un 2,7% el vinent, un augment del 0,4% i del 0,2% respecte a les previsions de l'abril.

El Fons Monetari Internacional empitjora les dades per l'economia global, que aquest any 2014 creixerà un 3,4%, tres dècimes menys del previst a l'abril, principalment per les pitjors dades dels Estats Units, on es redueix l'augment del PIB en un 1,1% i es preveu que es tanqui l'any 2014 amb un creixement de l'1,7%.

L'FMI manté les previsions globals pel 2015, amb un creixement del 4% a tot el món i del 3% als EUA, una dècima més que a l'abril.

L'economia de la Xina creixerà fortament, però a un ritme menor del previst, amb un augment del PIB del 7,4% i el 7,1% aquest any i el vinent, segons l'FMI.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia