Economia

Les pernoctacions baixen al juliol un 3,4% a la Costa Brava

Les dades de l'INE constaten que els hotels del litoral van tenir 1,8 milions d'estades

Lloret continua constant entre els deu primers punts turístics més sol·licitats de l'Estat però també baixa

L'institut d'estadística espanyol (INE) confirma el que ja fa dies que els hotelers de la Costa Brava estan anunciant: que el juliol no ha estat bo per culpa de la pluja però també perquè l'arribada dels turistes estrangers va anar més tard que altres anys. Segons des dades que l'INE va fer públiques ahir, la Costa Brava va tenir un 3,4% menys de pernoctacions al juliol respecte de l'any passat amb 1.826.149 turistes, dels quals tres quartes parts són turistes residents a l'estranger (1.452.468). Pel que fa als viatgers, aquesta xifra també ha baixat a la Costa Brava. Sempre segons l'institut d'estadística de l'Estat espanyol, la Costa Brava va tenir al juliol 422.322 visitants, un 3,9% menys que el juliol del 2013. L'estada mitjana dels turistes va ser de 4,32 dies i es va donar feina a 9.123 persones, un 3,6% menys que el mateix mes del 2013.

I dins de la Costa Brava, la població de Lloret de Mar, que és el vuitè punt turístic amb un nombre de pernoctacions de tot l'Estat espanyol més alt –aquest rànquing és encapçalat per Barcelona–, al juliol també està en números vermells. Lloret va tenir el mes passat un total de 883.875 pernoctacions, un 6,4% menys si es compara amb el juliol de l'any 2013. D'aquestes, 808.040 van ser de turistes estrangers. L'estada mitjana a Lloret de Mar va ser de 6,06 dies, una xifra molt semblant a l'any passat, ja que la majoria de turistes que passen les vacances a aquesta població de la Selva litoral contracten les vacances a majoristes de viatges i solen ser paquets setmanals. El nombre de treballadors contractats pels hotels de Lloret de Mar va ser al juliol de 2.932, un 1,9%
menys que l'any passat.

LA XIFRA

883.875
és el nombre
de pernoctacions que va tenir la població de Lloret de Mar, al juliol, segons l'INE.

Facturació de 81,7 euros per habitació

Els preus hotelers van registrar al juliol un augment del 0,7% a tot l'Estat espanyol, amb una facturació per habitació ocupada de 81,7 euros de mitjana, cosa que suposa un augment del 3,4% respecte al 2013 i uns ingressos per habitació disponible de 54,6 euros, un 3,3% més. Catalunya, sempre segons l'INE, va registrar taxes negatives en les tarifes de preus amb un -0,7%. Per categories, els preus hotelers a tot l'Estat que van pujar més van ser els de tres i dos estrelles amb increments de 6,7%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia