Economia

El preu dels pisos puja a la demarcació

Els API gironins calculen que la tendència és similar a la del conjunt català

El preu dels habitatges a les comarques gironines manté la mateixa tendència a l'alça que al conjunt de Catalunya. Així ho va confirmar ahir el president dels API gironins, Ramon Corominas, que també va recordar la lleu tendència a l'alça en la compravenda d'habitatges a la demarcació durant el primer semestre de l'any –un 0,08%–, segons dades de l'estadística registral immobiliària del Col·legi de Registradors de la Propietat, Béns Immobles i Mercantils de l'Estat. Segons aquestes dades, tot i que la compravenda d'habitatges nous ha disminuït un 15,63% respecte al primer trimestre i un 23,26% respecte al primer semestre del 2013, la compra d'habitatges de segona mà ha augmentat un 2,25% respecte al primer trimestre i un 17,44% respecte a fa un any. Segons aquesta mateixa estadística, durant el segon trimestre del 2014 s'han venut un total de 1.800 habitatges a les comarques gironines, dels quals 1.271 eren de segona mà i 529 d'obra nova. Durant el primer semestre, el nombre total d'habitatges venuts és de 7.164 segons aquest registre, la major part dels quals (4.822) eren de segona mà i la resta (2.342) d'obra nova. Corominas, que espera saber les dades que Foment ha de donar aquest mateix mes, va recordar que la manca de compravenda d'habitatges nous és generada per la poca obra nova que es fa.

Important demanda estrangera

L'estadística registral immobiliària també destaca que la demanda de cases per part d'estrangers no ha parat de créixer. També la taxadora Tinsa indicava fa unes setmanes que als habitatges considerats de luxe i situats en zones privilegiades no els afectava tant la crisi perquè, en el 90% dels casos, els compradors eren estrangers: francesos i belgues, que representen entre el 60% i el 70% dels clients dels habitatges d'alt nivell. Els segueixen alguns alemanys, russos i habitants dels països de l'est d'Europa, que es concentren en punts molt concrets de Platja d'Aro. En aquests casos, els preus arriben als màxims a Sant Feliu de Guíxols, amb 1.698 euros el metre quadrat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia