Economia

Botín llança un missatge de continuïtat en el seu debut

La nova presidenta del Santander tranquil·litza els accionistes davant els últims canvis

Ratifica el conseller delegat, i es compromet amb el dividend i amb l'aposta per la banca minorista del grup

La nova presidenta de Banco Santander, Ana Patricia Botín, va llançar ahir un missatge de confiança, seguretat i continuïtat en el seu debut davant dels accionistes en una junta extraordinària que va aprovar una ampliació de capital per adquirir el 24,75% que encara no controla de la seva filial brasilera, Santander Brasil. Amb un mocador vermell Santander nuat al coll, amb gran emoció i interrompuda en diverses ocasions amb els aplaudiments dels accionistes, el discurs d'Ana Botín va començar amb un record “molt especial” al seu pare, el traspassat Emilio Botín, i va continuar amb un homenatge a la seva trajectòria d'èxit.

“En els prop de 30 anys de presidència, va situar el grup com a primera entitat de la zona euro i com un dels deu primers del món per capitalització borsària”, va recordar Botín del seu pare, i hi va afegir: “Ho va aconseguir amb una visió clara, prudent, centrada en el client i en la banca comercial, i també amb agilitat per avançar-se i aprofitar les seves oportunitats de creixement.”

Quan un dels accionistes que van intervenir en el torn de preguntes va voler saber si hi hauria un canvi en l'estratègia del banc, Botín va dir que no, i va assegurar, a més, que els seus plans inclouen una “estratègia de continuïtat”. Tot just abans, la presidenta va dirigir aquestes paraules als accionistes, referint-se al seu pare: “L'atenció cap a vostès, senyores i senyors accionistes, va ser sempre una de les seves prioritats, i el dividend, objecte d'atenció principal per al banc.”

Així mateix, va tranquil·litzar els accionistes sobre l'ampliació de capital aprovada ahir, d'uns 4.600 milions d'euros, que es farà mitjançant l'emissió de 665 milions de noves accions amb una prima d'emissió del 20%. “L'operació és bona tant per als accionistes minoritaris de Santander Brasil com per als de la matriu”, va dir Botín, que també va assegurar que l'ampliació de capital és una mostra de la confiança que té el grup en el negoci brasiler.

Resultats creixents

La nova presidenta del gegant financer va deixar clar, en resposta a una pregunta d'un altre accionista, que el conseller delegat del grup, Javier Marín, nomenat l'any passat, té tota la seva confiança. “El conseller delegat i jo hem treballat junts molts anys i ho continuarem fent, afrontant els canvis regulatius i tecnològics que es produeixin per seguir guanyant-nos la confiança d'uns clients cada cop més informats i que exigeixen més transparència.” I, mirant cap al futur, es va mostrar convençuda que l'entitat continuarà amb aquesta estratègia “centrada en la proximitat i a oferir el millor servei al client”, és a dir, el seu tradicional negoci de banca minorista comercial. “La meva ambició consisteix a mantenir aquesta trajectòria d'èxit, a la qual dedicaré el més gran dels meus esforços”, va assegurar.

Finalment, la nova presidenta de l'entitat assegura que el grup té “la base de capital, la fortalesa de balanç i la capacitat de generació d'ingressos per consolidar una evolució sostenible i creixent dels seus resultats”.

LES FRASES D'ANA BOTÍN

L'atenció [del meu pare] cap a vostès, senyors accionistes, va ser sempre una de les seves prioritats, i el dividend, objecte d'atenció principal
El conseller delegat i jo hem treballat junts molts anys i ho continuarem fent, amb els canvis regulatius i tecnològics que es produeixin
El banc té la base de capital, la fortalesa de balanç i la capacitat de generar ingressos per consolidar una evolució creixent dels seus resultats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia