Economia

Acció de les PAH gironines als jutjats perquè s'aturin els desnonaments

Les plataformes recorden que els afectats per un procés de desnonament tenen temps fins al 6 d'octubre per demanar al jutge que s'aturi el seu cas

Les plataformes d'afectats per la hipoteca (PAH) de les comarques gironines van presentar ahir a diferents jutjats de la demarcació desenes d'escrits en què sol·liciten la nul·litat dels procediments d'execució hipotecària basats en clàusules abusives il·legalitzades pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Amb l'acció, que es va dur a terme de manera simultània arreu de l'Estat, la PAH demana als jutges que notifiquin als afectats que poden recórrer contra les sentències de desnonament abans del 6 d'octubre, termini màxim que dóna la modificació legal publicada al BOE el 6 de setembre.

Al voltant d'un centenar de persones, simpatitzants de la PAH Girona-Salt –no reconeguda oficialment– i de la PAH Gironès van reunir-se ahir al migdia davant el palau de justícia de Girona per dur a terme l'acció de manera separada, cosa que va il·lustrar les desavinences entre els dos grups. També als jutjats de Blanes representants de les PAH de Blanes, Lloret de Mar i Vidreres es van reunir al jutjat per presentar els diversos documents: un per a les persones que ja van adduir clàusules abusives i els van denegar la revisió del seu procés hipotecari –segons la PAH Gironès és molta gent la que podria estar afectada–; un altre document que pot presentar qualsevol ciutadà per demanar als jutges degans la nul·litat de tots els procediments prenent com a base les sentències del TJUE, i un tercer document, també, en què se sol·licita la nul·litat dels procediments en tràmit basant-se en les sentències del TJUE i la vulneració sistemàtica dels drets humans.

LA FRASE

La resposta del govern del PP (...) la vam conèixer amb nocturnitat i mala fe, sense fer arribar la informació
PAH

LA DATA

06.10.14
Data
límit perquè els afectats per un procés de desnonament puguin presentar recurs perquè es revisi el seu cas.

Un document obert a tota la ciutadania

Un dels documents presentats ahir per la PAH s'adreça al Consell General del Poder Judicial, i pot ser presentat per qualsevol ciutadà. En el text, entre altres coses, se sol·licita a aquest ens que debati en ple el continuat incompliment de les sentències del Tribunal Europeu en els procediments d'execució hipotecària i de la vulneració dels drets humans. Diverses persones van entregar ja ahir aquest document.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia