Economia

Cadaqués traspassa la recaptació a Xaloc

L'alcalde, Joan Figueras, ho justifica pel fet que no poden contractar personal

En data de l'1 de gener, l'Ajuntament de Cadaqués farà efectiu el traspàs de bona part de la recaptació de tributs a la Diputació de Girona a través de l'organisme Xaloc que ja gestiona aquests serveis en uns 155 ajuntaments de la demarcació. El ple d'aquest 22 de setembre passat va aprovar la delegació d'aquest servei a Xaloc, amb els vots de l'equip de govern (CiU) i els vots en contra del grup d'oposició (ERC).

“Anem curts de personal, no podem arribar arreu i no podem fitxar més treballadors perquè les normatives estatals no ens ho permeten; delegar aquesta recaptació a Xaloc és una opció que hem d'aprofitar i que s'ha demostrat que funciona perquè la fan servir molts ajuntaments”, explica l'alcalde, Joan Figueras.

A canvi de gestionar el servei, Xaloc cobrarà una comissió que variarà d'entre l'1,5 i el 2,5% dels volums recaptats. Figueras confia que aquest sobrecost que haurà d'assumir l'Ajuntament serà compensat per un major volum d'ingressos en la recaptació. L'alcalde xifra el volum de recaptació municipal de l'ordre d'uns 2 milions d'euros. La delegació aprovada concerneix l'anomenada recaptació voluntària a l'excepció de tributs com ara els d'escombraries, llar d'infants, serveis marítims o llicències d'obres.

Des de l'oposició, Santi Sanés justifica el vol negatiu del grup d'ERC perquè no veu justificat que l'Ajuntament hagi de pagar aquest sobrecost pels serveis que concedeix a la Diputació de Girona.

“Si ara no hi ha prou personal, cal posar-n'hi més i un ajuntament que té una seixantena de treballadors pot fer-ho perfectament”, argumenta Sanés. El portaveu d'ERC afegeix que “si el govern municipal explica que no pot arribar a pertot, en tot cas voldria dir que hi ha un problema de gestió que cal resoldre, però la solució no és delegar aquest servei a una entitat externa que s'ho cobrarà”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia