Economia

La UGT acusa el sector turístic de “fer l'agost”

La UGT va criticar ahir que el sector turístic gironí “fa l'agost” estalviant en personal. Segons l'Agència Catalana de Notícies (ACN) el sindicat va mostrar xifres per demostrar que, d'ençà que va començar la crisi, els empresaris contracten menys tot i tenir més pernoctacions. Per a la UGT, aquesta realitat té dues explicacions clares. Per una banda, augmenta la càrrega de feina que han de suportar els treballadors (que es veuen obligats a atendre més clients). I per l'altra, segons el sindicat, el sector turístic “concentra cada cop més economia submergida”. Com a reflex d'aquesta situació, la UGT va explicar que s'han detectat casos flagrants de gent que té contracte només per dues hores al dia però que treballen la jornada sencera.

El sindicat va comparar quina ha estat l'evolució de les pernoctacions i dels contractes que s'han fet en el sector des del 2007 (quan va començar la crisi) fins al 2014. Compara les pernoctacions i, tot i que aquest juliol el temps no va acompanyar, la diferència entre el 2007 i el 2014 és d'un 2,8% (5.442.167 pernoctacions fa set anys respecte a 5.592.040 aquest estiu). Aquest augment d'estades no va en consonància amb els contractes que s'han fet al sector. De mitjana, entre els tres mesos d'estiu del 2007 i els d'aquest any s'han deixat de fer un 7% de contractacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia