Economia

Denuncien un tracte “aberrant” a l'empresa A.J. Ruz de Sils

El personal comença una vaga indefinida

La direcció troba “falses” les acusacions dels treballadors

Els empleats de l'empresa de Sils A.J. Ruz SL han començat una vaga indefinida per denunciar les condicions de treball i demanar la readmissió d'un company acomiadat fa un mes. Pau Gálvez, secretari general del sindicat intercomarcal de serveis privats de CCOO a les comarques gironines, qualifica d'“aberrants” les condicions de treball a l'empresa. La direcció, en canvi, troba “falses” les afirmacions dels treballadors.

Un grup de treballadors va passar la nit de dijous al davant de la nau de l'empresa, al polígon de Can Cuca de Sils. Volen denunciar que A.J. Ruz és una de les poques empreses del sector de recollida viària que no tenen conveni col·lectiu. “Demanem unes condicions mínimes de treball. Hi ha empleats que fan fins a 68 hores setmanals”, indica Gálvez.

“Aquí és impossible”

Una de les responsables d'A.J. Ruz SL, Pepi Estévez, considera “fals” que hi hagi algun empleat que ha treballat 68 hores a la setmana. “M'agradaria saber on ha treballat aquesta persona. Aquí és impossible. Hi ha treballadors que fan 24 hores, 28, 35... depèn de les necessitats; n'hi ha que cobren 1.800 euros al mes. Si això no és un treball digne..., ja em diran.”

Representants de l'empresa i dels treballadors van anar dimarts a l'acte de mediació davant la Inspecció de Treball i Seguretat Social. Segons el representant de CCOO, la direcció de l'empresa no té voluntat de diàleg. A parer de la responsable de l'empresa, els treballadors només demanen la reincorporació de l'empleat acomiadat fa un mes. Estévez diu que el treballador acumulava més d'una incidència.

A.J. Ruz treballa per diferents ajuntaments i entitats supramunicipals. Els empleats expliquen que han enviat cartes als ajuntaments afectats per recordar-los les condicions de recollida dels serveis mínims. A Sils, Jafre i Riells i Viabrea, per exemple, la recollida de residus s'espaiarà més. L'empresa diu que els serveis mínims satisfaran la demanda dels seus clients. Estévez considera que la vaga forma part d'una estratègia perquè CCOO tingui representant a l'empresa.

LA FRASE

Diuen falsedats. No hi ha hagut cap empleat que hagi fet 68 hores a la setmana. I els sous són dignes
Pepi Estévez
responsable d'A.j. ruz sl
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia