Economia

La pressió fiscal pujarà el 2015 fins al 34,1%

Els impostos i les cotitzacions socials que paguen els ciutadans de l'Estat s'apujaran mig punt l'any vinent, i arribaran al 34,1% tot i la rebaixa en l'IRPF i en l'impost de societats, que entrarà en vigor l'1 de gener del 2015 segons el pla pressupostari del 2015 que el govern espanyol ha enviat a Brussel·les.

En aquest document també s'hi especifica que les reformes de l'IRPF i l'impost de societats suposaran una baixa en ingressos per a l'Estat de més de 3.800 milions d'euros. Tot i això, els contribuents no veuran minvar la seva càrrega fiscal, ans al contrari. L'augment fiscal es produirà tant per l'augment de la pressió fiscal dels impostos sobre la producció i importacions, que passarà de l'11,29% a l'11,64%, com per l'augment de la pressió fiscal dels impostos corrents sobre la renda i la riquesa, que augmentarà fins al 10,33%, des del 10,28% d'enguany. La pressió fiscal dels impostos sobre el capital i la de cotitzacions socials pràcticament es mantindran.

Per tipus de despesa, es retalla en percentatge del PIB la remuneració dels treballadors públics –del 10,75% enguany al 10,39% el 2015–, pel descens en el nombre d'aquests empleats. També baixa el nombre de transferències socials –del 18,71% al 18,34%–, i les prestacions d'atur –del 2,39% al 2,29%–, perquè se n'esperen menys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia