Economia

El frau de les factures inflades de la cooperativa de l'Aldea puja a 4 milions

L'exgerent de l'entitat maquillava els serveis dels proveïdors per aconseguir més subvencions europees

Ferré està en llibertat provisional sense fiança

L'exgerent de la Cooperativa Agrícola de l'Aldea, Daniel Ferré, el principal imputat per la fallida de la secció de crèdit de l'entitat, inflava sistemàticament les factures de l'entitat amb la complicitat d'una dotzena de proveïdors i un enginyer. L'objectiu de Ferré era aconseguir una major quantitat de subvencions de la Unió Europea.

Segons les investigacions policials, Ferré hauria incrementat en quatre milions d'euros el pressupost d'unes factures que eren de quatre milions, és a dir, que hauria duplicat el seu cost real. Així hauria aconseguit entre els anys 2005 i 2011 un milió d'euros en subvencions europees. Per tal d'ocultar la falsificació de factures utilitzava diverses tècniques de maquillatge comptable, una pràctica que podia fer a través de la secció de crèdit de la cooperativa, que funcionava com un banc. En aquest sentit, l'exgerent de la cooperativa de l'Aldea tenia la facultat de modificar les anotacions comptables per poder compensar i quadrar les factures de serveis i els fluxos de diners entre la cooperativa i els empresaris.

Ferré va ser detingut fa un parell de setmanes pels Mossos d'Esquadra com a presumpte autor dels delictes d'insolvències punibles, falsificació documental, frau de subvencions i estafes. Després de passar dues nits a la comissaria dels Mossos va declarar davant la titular del jutjat número 1 de Tortosa, que instrueix el cas de la fallida de la secció de crèdit, i va quedar en llibertat provisional sense fiança. La investigació policial també assenyala una possible negligència de l'auditora de la cooperativa.

LA XIFRA

12
proveïdors
col·laboraven amb Ferré en el frau de les factures inflades, que doblaven el cost real.

LA DATA

01.12.11
la secció de crèdit
de la cooperativa de l'Aldea bloqueja els comptes dels clients i anuncia concurs de creditors.

Contracte fictici i préstecs especials

A més del frau de les factures inflades, l'exgerent de la cooperativa de l'Aldea hauria comès altres irregularitats, com ara el contracte fictici a la seua dona per suplir una baixa maternal, segons les investigacions policials. També hauria concedit préstecs en condicions especials a familiars seus. Unes irregularitats que els socis de la cooperativa ja van denunciar just després de la fallida de la secció de crèdit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia