Economia

Les patronals enceten una experiència pionera de treball conjunt a Badalona

Pimec i la FEB, que representa Foment al territori, defensaran unides els empresaris

Per fer-ho, deixaran de banda les posicions polítiques

Badalona es converteix en el primer municipi de Catalunya on les patronals defensaran plegades els interessos de les empreses del territori. Per fer-ho possible, la Federació d'Empresaris de Badalona (FEB) va signar ahir un conveni de col·laboració amb Pimec pel qual la FEB s'hi afilia i es converteix en l'única entitat patronal representativa a Badalona i Montgat. L'acord s'assoleix després de mesos de negociacions entre els responsables de totes dues organitzacions. La FEB ha estat vinculada a Foment del Treball des dels seus orígens. En un primer moment, l'associació entre Pimec i la FEB no va ser ben vista per Foment, que va arribar a amenaçar la patronal badalonina d'expulsió si es feia efectiu l'acord, que els associats a la FEB van ratificar el juliol passat. El president dels empresaris badalonins, Josep Maria Puente, assegura que finalment Foment “ho ha entès perfectament” i que continuarà perquè es tracta d'un acord que permetrà oferir una finestra única als empresaris de la ciutat. El president de Pimec, Josep González, present ahir en la signatura del conveni de col·laboració, va qualificar l'acord d'“històric” i va destacar que no hi ha precedents en l'àmbit territorial però sí tres intents fallits d'acords entre les cúpules a Catalunya de la Pimec i Foment. “Les grans empreses poden anar soles a fer les seves demandes, però els petits i mitjans empresaris necessitem anar junts a través de les cúpules patronals”, assegura González. El pacte vol ser un primer pas d'una nova manera d'entendre el model associatiu patronal a Catalunya per a la defensa conjunta de les empreses del territori i per treballar de manera coordinada i rebaixar costos interns. Amb una sola quota dels socis, se'ls oferirà tota l'ajuda en funció de les seves necessitats.

L'acord signat ahir amb la presència de l'alcalde de Badalona inclou un paquet de mesures que facilitin l'arribada de noves empreses a la ciutat. En aquest sentit, Xavier Garcia Albiol es va comprometre a continuar col·laborant per “mirar de posar les coses menys complicades als empresaris que creen riquesa a la ciutat”. Josep Maria Puente també va explicar que tenen previst presentar una sèrie de propostes a l'alcalde amb l'objectiu de fomentar polítiques que dinamitzin l'economia local.

Pel que fa a les diferències de posició entre les dues patronals, Puente va voler deixar clar que la FEB “es dedica a defensar els interessos dels empresaris sense entrar en cap consideració política” i així continuarà.

LA FRASE

Les grans empreses poden anar soles a fer demandes, però les petites necessitem anar juntes
Josep González
President de pimec
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia