Economia

Dotze establiments de la demarcació són distingits per la seva història

Per primera vegada s'han unit les tres cambres per donar les distincions i s'ha creat un nou guardó perquè serveixi per exhibir a les façanes de les empreses

Les tres cambres de comerç gironines –la de Girona, la de Palamós i la de Sant Feliu de Guíxols– s'han unit per entregar els guardons als establiments de les comarques gironines “que han aconseguit superar la barrera dels 50 anys, dels 75 anys o fins i tot dels 100”, un acte que es va fer ahir a la Cambra de Girona i en el qual es van homenatjar dotze establiments.

Però aquesta no ha sigut l'única novetat de l'acte: en aquesta edició ha canviat el nom de les distincions, que passen a anomenar-se guardons als establiments històrics –“s'abandona el nom d'antics”–, i s'ha creat un nou guardó perquè serveixi per exhibir a les façanes dels establiments distingits.

El nou guardó és obra de Sergi Cadenas, que ha escollit una oliva com a símbol perquè “és un arbre capaç de viure centenars d'anys, com a metàfora de la longevitat de les empreses”. Està fet amb ferro forjat, que connecta amb el passat, i acer inoxidable, un aliatge més contemporani que simbolitza les noves generacions en una part de les fulles de l'olivera, segons va assegurar el president de la Cambra de Girona, Domènec Espadalé.

Les empreses guardonades són: Comercial Paperera (50 anys), Can Rueda (50 anys), Carns Esteve (61 anys), Can Dorca (65 anys), Concentrol (73 anys), Taller Domènech (75), Anxoves de l'Escala (75 anys), Instal·lacions Burgas (75 anys), Roig Perruquers (90 anys), Pastisseria Orench (100 anys), Ferreria Plujà SC (101 anys) i Casa Daniel (103 anys).

A l'acte hi va ser present el secretari general del Departament d'Empresa i Ocupació, Xavier Gibert, que va animar les empreses a continuar treballant com fins ara. En el seu discurs Gibert va parlar sobre l'atur “insuportable en termes absoluts i relatius”, per la desigualtat social que provoca, “i hem de ser capaços de crear ocupació estable”. També va fer referència al dret a decidir, perquè “com a societat hem de ser capaços de decidir el nostre futur de manera lliure, pacífica i democràtica”.

El president del gremi de xarcuters i carnissers de Girona, Ricard Josep, que també va ser present a l'acte, va assegurar “que les empreses guardonades som un mirall per al col·lectiu”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia