Economia

Matí de concentracions a Girona per tres conflictes laborals a la demarcació

Les retallades a Correus, la regulació d'horaris a les botigues Clarel i la demanda perquè l'administració intervingui en el cas d'AJ Ruz, els reclams principals

Un total de tres concentracions convocades pel sindicat CCOO i amb motiu de tres conflictes laborals oberts a la demarcació es van deixar sentir ahir al matí pels carrers de Girona.

La primera, convocada a primera hora del matí davant l'oficina de Correus de Ferran Puig, posava en relleu les dificultats per negociar un conveni que finalitzarà el 31 de desembre i, segons el sindicat, les deficiències en contractació i reducció de plantilla que afecten la qualitat del servei. Segons CCOO, poblacions com ara Girona, Blanes, Figueres i Olot, i també serveis rurals, pateixen aquesta política de retallades. En molts nuclis, segons expliquen, no està garantit el repartiment els cinc dies de la setmana. A més, han anunciat que el pròxim dia 27 hi ha vaga general de Correus.

La segona concentració va tenir lloc davant la seu de la Generalitat a Girona, on els treballadors de l'empresa de neteja de Sils AJ Ruz es van tornar a manifestar per reclamar que l'administració, i més en concret el Departament d'Empresa i Ocupació, s'impliqui en aquest cas. Així, van entregar un document de l'executiva de CCOO en què denuncien que, després de 33 dies de vaga de la plantilla d'AJ Ruz, no hi ha hagut cap avanç significatiu.

Entre els manifestants, també hi havia les treballadores de les botigues Clarel, que van traslladar la concentració al carrer de la Creu poc després i van generar una gran expectació entre els veïns del barri, que no estan acostumats a concentracions. Segons el sindicat, des que les antigues botigues Schlecker van ser adquirides per l'empresa Dia –que va canviar el nom de les botigues per Clarel–, les jornades laborals s'han allargat amb “moltes hores de feina” que no són remunerades conseqüentment, cosa que suposa una vulneració dels drets dels treballadors. Això els ha dut –afirmen– a fer fins a tres denúncies a Inspecció. Pel secretari general de CCOO a la demarcació, Bartomeu Compte, les concentracions d'ahir indiquen que “les empreses aprofiten la reforma laboral per intentar canviar les condicions de treball” i que les concentracions posen “sobre la taula que, lluny del discurs triomfalista que hi ha brots verds i que la situació millora, a peu de carrer la situació continua sent igual que abans i continua havent-hi acomiadaments, desregulació de les condicions de treball i incompliments”, va declarar Compte, present en una de les concentracions.

LA FRASE

A peu de carrer la situació continua sent igual que abans i continua havent-hi acomiadaments
Bartomeu Compte
secretari general de CCOO a les comarques gironines
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia