Economia

Tanca el König de la Gran Via i n'obriran un de nou a La Font

El tancament es fa per motius contractuals i l'espai nou, al barri de Fontajau de Girona, estendrà la marca al nord de la ciutat

El local, inaugurat el 1973, va significar un nou estil de gastronomia a la ciutat

Abans de decidir la nova ubicació, se'n van valorar d'altres

Un dels restaurants més emblemàtics de Girona tancarà les portes el mes que ve per obrir-ne un altre al nord de la ciutat. El 21 de desembre està previst que el König que hi ha a la Gran Via de Jaume I tanqui les portes. El motiu del tancament és perquè en virtut de la nova llei d'arrendaments comercials l'1 de gener se'ls acaba el contracte de lloguer, i els propietaris del local, la immobiliària Homs, vol construir-hi un nou edifici. El gerent d'aquesta empresa familiar dedicada a la restauració, Marc Parals, explica que el tancament anirà acompanyat de l'obertura d'un nou establiment ubicat al barri de Fontajau, al local que ocupa el restaurant La Font. La inauguració està pensada per a l'abril de l'any vinent.

Abans de decidir-se per aquesta nova ubicació, però, se'n van valorar d'altres. Es va considerar l'opció de mantenir el lloc, però la direcció va considerar que les condicions no eren les més adequades per desenvolupar la seva activitat d'acord amb les condicions i necessitats actuals. Es va pensar també en algun local de l'entorn immediat. Parals, però, pensa que la zona ja està ben coberta amb el restaurant que tenen a la plaça Independència –que va triplicar el seu espai fa dos anys i mig; ara hi ha lloc per a 110 persones a dins— i el del Cul de la Lleona, als peus de la basílica de Sant Feliu. Va ser en aquest moment que va aparèixer la possibilitat d'iniciar una nova aventura al barri de Fontajau, opció que finalment s'ha triat. La cadena té vuit restaurants. Els dos darrers que s'han obert són a Figueres i Barcelona.

“Anem a fer un König?”

El tancament del restaurant de Jaume I té una forta càrrega emotiva per Parals. “És on l'empresa va néixer i on hem crescut”, afirma. Va ser el febrer del 1973 –fa gairebé quaranta-dos anys– que el seu pare, Pere Parals, va obrir-lo. El König va estrenar un nou estil de bar i restauració a Girona, amb l'exigència d'oferir “un molt bon producte i amb una atenció ràpida i efectiva als clients”. Van ser aquests dos factors que van fer que el König tingués èxit de seguida entre els gironins com una manera d'anar a menjar bé i ràpid. Se'l van fer seu fins al punt que la marca es va incorporar a l'imaginari col·lectiu amb distinció. “Anem a fer un König?” s'ha convertit en una frase habitual a Girona. Deuen ser molt pocs els gironins –si és que n'hi ha cap– que mai hi han anat a menjar, ja sigui al local que tanca o a qualsevol dels altres que posseeixen. Aquesta connexió amb els gironins ha fet que els responsables de l'empresa hagin pensat a iniciar una campanya a les xarxes socials la setmana que ve, vinculada amb els records que la gent té del local. Parals detalla que els propers dies aniran explicant els detalls d'aquesta campanya.

LES XIFRES

13.000
seguidors
té König a Facebook. Els propers dies estrenaran també un compte d'Instagram.
42
anys
fa que es va obrir el primer König, que ara tanca. El va obrir Pere Parals el febrer del 1973.

El 2015: carta per a celíacs i un nou König a Barcelona

“Tindrem un establiment a Girona Sud, tres al centre de Girona i un a Girona Nord. Amb tots aquests establiments, crec que donarem per tancat el creixement a la ciutat de Girona”, va assegurar
el gerent de l'empresa, Marc Parals. Actualment són vuit els restaurants que formen part del Grup: König 1 (l'any 1973), König 2 (1974); König Sandwiches (2004), König Espai Gironès (2004), Vilablareix (2008), König Migdia (2009), Figueres (l'any 2011) i el de Barcelona, que es va obrir l'any passat.

Però malgrat que la família Parals doni per tancada l'expansió a la ciutat de Girona, no vol dir que no tingui n intenció de continuar creixent. Segons Marc Parals, l'any vinent preveuen obrir el seu segon local a Barcelona “perquè el que ja hi tenim ens està funcionant molt bé”. “Anar a Barcelona ens imposava molt de respecte, perquè allà tot es magnifica, però estem molt satisfets per la bona acollida que hem tingut”,
va comentar.

Una altra novetat del grup és que entre els mesos de maig i juny de l'any vinent preveuen incorporar a la carta de l'establiment que tenen a Vilablareix cuina per a celíacs. “Serà una prova pilot que si surt bé intentarem incorporar a les cartes de la resta d'establiments del grup”, va dir Parals.

König té en aquests moments uns dos-cents treballadors i amb el nou establiment a les instal·lacions de La Font, a Fontajau, passaran a ser uns 220.

El nou local obrirà les portes a finals d'abril de l'any que ve

El jardí tindrà un aire provençal i de moment s'habilitarà per a unes 300 persones
Mantindrà, però, la filosofia del tots els establiments del grup
Imma Bosch

El restaurant La Font de Girona es convertirà a finals d'abril del 2015 en el vuitè establiment del Grup König. Va tancar ara fa dos setmanes –el diumenge 9 de novembre– després de 32 anys de funcionament i, tant per la seva situació com pel marc incomparable –el jardí té 1.200 m² i la casa data del 1890–, ha representat un dels restaurants de referència per als gironins. L'acord verbal entre els responsables de les dues empreses es va tancar ara fa un mes i mig, però no es va formalitzar oficialment fins ahir al matí.

“Jo sóc un enamorat d'aquest espai i sempre hi he vist moltes possibilitats. Té una part romàntica i volem intentar fer una cosa excel·lent, en un lloc excel·lent però mantenint els preus que nosaltres som capaços de donar”, va assegurar ahir Marc Parals, responsable del Grup König. I, entre les idees que Parals va avançar –el projecte l'han començat ara–, hi ha donar al jardí un aire provençal i “en una primera intervenció habilitar els menjadors per a 250 o 300 places, i en una futura ampliació afegir-hi un centenar de places més”.

Segons Parals, el nou establiment seguirà “la filosofia König”, tant pel que fa a horaris com a plats i preus, però tot això en un espai totalment diferent, perquè “l'excel·lència serà en la decoració, en la diferència dels jardins i la casa, i els espais habilitats per aparcar els cotxes i les prestacions que té el local”. Parals reconeix que l'inici de les obres dependrà de l'administració, però esperen poder començar els treballs a finals de gener de l'any vinent.

A tots els establiments del grup tenen la mateixa carta, que consta de fins a 170 productes, amb noranta entrepans, una relació de vint-i-cinc tapes, vuit amanides i divuit plats combinats, a més de vint-i-quatre cerveses, entre les quals n'hi ha tres amb marca pròpia i 15 d'importació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia