Economia

Jornada de vaga en la recollida de residus

El conflicte a AJ Ruz s'estendrà a la demarcació el 9 de desembre

El sindicat CCOO ha anunciat una jornada de vaga a tota la demarcació el 9 de desembre en el sector de la recollida de residus arran del conflicte en l'empresa de Sils AJ Ruz. Segons el sindicat, la mesura respon al fet que la mediació entre l'empresa de residus AJ Ruz i els treballadors, que fan vaga des de fa més de trenta-cinc dies, es va trencar dijous. Segons va informar ahir el sindicat CCOO, la direcció de l'empresa va anunciar a l'administració que no es reuniria en una taula de mediació. Els treballadors de l'empresa han manifestat que continuaran fent vaga tot i les amenaces que afirmen que han rebut per part de la direcció de l'empresa, quatre de les quals han estat denunciades als Mossos.

Per la seva part, el secretari general de CCOO Girona, Bartomeu Compte, va denunciar que les administracions públiques locals “no es poden limitar a fer de notaris i han de fer el que sigui possible perquè els treballadors siguin escoltats davant la intransigència de l'empresa”. A més, també des del sindicat s'ha passat instància a inspecció de treball perquè investigui l'incompliment de la normativa laboral que denuncien els treballadors. Alhora, van manifestar que des del sindicat no tenen les eines per investigar si hi ha hagut altres tipus d'incompliments, com de la normativa mediambiental. Per això demanen a les administració que ho facin, ja que l'empresa de residus treballa per a diferents ajuntaments i entitats supramunicipals del Gironès, la Selva i l'Alt Empordà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia