Economia

Més imputats per la fallida de la cooperativa de l'Aldea

La dona de l'exgerent de l'entitat declara al jutjat de Tortosa per un delicte de simulació de contracte

El nombre d'imputats per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de l'Aldea augmenta a mesura que avança la instrucció del cas. El jutjat número 1 de Tortosa imputa a la dona de l'exgerent de la cooperativa, Teresa Baiges, un delicte de simulació de contracte. Baiges, que va declarar dimecres al jutjat, va estar contractada durant tres mesos per la cooperativa (setembre, octubre i novembre del 2011) per cobrir una baixa maternal, però s'hauria tractat d'un contracte fictici.

D'altra banda, la titular del jutjat va prendre declaració entre dimecres i ahir a un total de catorze empresaris, que eren proveïdors de l'entitat agrícola i als quals imputa un delicte de defraudació de subvencions de la Comunitat Europea. Aquests empresaris, conjuntament amb l'exgerent de la cooperativa i principal imputat per la fallida de la secció de crèdit, Daniel Ferré, haurien inflat factures per valor de 4 milions d'euros amb l'objectiu d'aconseguir més subvencions europees. Així, feien factures que, mesos més tard (sempre a final d'any), rectificaven al·legant que una part de la feina pressupostada no s'havia executat. “No he engreixat cap factura, pressupostava les obres que m'encarregava el gerent”, va explicar ahir un dels empresaris, Javier Garcia Vivo, després de declarar al jutjat. Garcia Vivo va fer obres per valor de 900.000 euros en terrenys de la cooperativa de l'Aldea.

Avui està prevista la declaració de dos testimonis, dos pèrits que han fet un informe sobre l'actuació del responsable de l'auditora BDO, Juan Carlos Torres, també imputat. I durant els pròxims dies ha de declarar l'assessor fiscal de la cooperativa i la sotsdirectora de Bankia a Amposta, Manuela Buera. En aquest últim cas, tant la cooperativa com l'associació d'afectats han reclamat que declare com a imputada. I s'afegiria així als 25 imputats que hi ha per la fallida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia