Economia

Manifestació a Girona en solidaritat amb la plantilla en vaga d'AJ Ruz

Unes dues-centes persones es mobilitzen pel centre de la ciutat a la cloenda d'una jornada de vaga desigual en el sector de la recollida de residus urbans

La jornada de vaga en el sector de la recollida de residus urbans a la demarcació va culminar ahir a la tarda a Girona amb una manifestació d'unes dues-centes persones i amb la presència destacada dels treballadors d'AJ Ruz en vaga indefinida des de l'octubre. Pràcticament la meitat dels treballadors –una quinzena de persones– d'aquesta empresa familiar de Sils fa gairebé dos mesos que estan instal·lats en un campament davant l'empresa, no cobren i reclamen la readmissió d'un company i la negociació d'un conveni que reguli els llocs de treball. Segons el sindicat CCOO, que critica també la “passivitat” de les administracions públiques que tenen contractada aquesta empresa, la vaga d'ahir era també un crit d'alerta perquè aquest sector no es desreguli. La vaga no va aconseguir aturar el sector de la recollida de residus, però va tenir incidència en municipis com per exemple Palamós i Pals. “Hem tingut una vaga provincial seguida per moltes companyes i companys de la demarcació, la qual a cada centre s'ha viscut de forma diferent: en alguns s'ha fet recollida de fons per la caixa de resistència, molts han vingut al dinar popular que s'ha fet al campament Dignitat dels Treballadors d'AJ Ruz”, s'afirmava des del sindicat, que augura que si no es resol el conflicte hi haurà una extensió de la confrontació. L'empresa acusa el sindicat de difondre informacions falses i diu que això hauria incidit en el trencament de les negociacions. A més, insisteix que han enviat a Treball una proposta de conveni com a base d'unes negociacions sense coaccions.

LA DATA

17.10.14
Dia
que una quinzena de treballadors de l'empresa dedicada a la recollida de residus van iniciar la vaga indefinida.

LA XIFRA

54
Dies
fa avui que la meitat de la plantilla d'AJ Ruz, de Sils, fa vaga per demanar un conveni i la readmissió d'un company.

Resposta a les afirmacions de l'empresa

CCOO també va respondre ahir a les afirmacions de l'empresa que, en un comunicat el cap de setmana, acusava el sindicat de dir “mentides”. Segons CCOO, s'han presentat diverses denúncies pels fets tant als Mossos d'Esquadra com al Departament de Territori i Sostenibilitat, així com també a Inspecció de Treball, i acusen l'empresa d'haver vulnerat “el principi jurídic de bona fe negociadora.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia